Tüm dünyayı etkisi altına alan ve özellikle Avrupa ülkelerini ekonomik anlamda çaresiz bırakan koronavirüs (coronavirus) salgını, dev kulüpleri maddi anlamda perişan etti. Bu durumdan etkilenen İtalyan ekiplerinden AS Roma da bazı yıldız futbolcularını satışa çıkarmak zorunda kaldı.

CENGİZ DE GİTMEK İSTİYOR

2,5 yıl önce Başakşehir’den 15 milyon euroya transfer ettiği Cengiz Ünder’i gözden çıkaran Roma’nın bazı İngiliz takımlarıyla görüşme halinde olduğu öğrenildi. İtalya defterini kafasında kapatan genç futbolcunun da Premier Lig’e gitmeye oldukça hevesli olduğu kaydedildi. Ekonomik anlamda kötü bir sürece girmeye hazırlanan Serie A devinin Cengiz’i koronadan dolayı değil hâlâ uyum sorunu yaşamasından dolayı satışa çıkardığı iddia edildi. 22 yaşındaki orta sahanın İtalyancayı öğrenememesi yüzünden yöneticilerin tepkisini çektiği bildirildi.

İKİ TAKIMLA GÖRÜŞME HALİNDE

Roma kaynaklarından alınan bilgilere göre saha içinde ve saha dışında takım arkadaşlarıyla aynı dili konuşamadığı için büyük sıkıntı yaşadığı öğrenilen Cengiz Ünder’in içine kapanık olduğu görülürken Sportif Direktör Petrachi bu durumun önüne geçme adına geçen sezon İsveçli kaleci Robin Olssen’i görevlendirdiği bilgisi geldi. Buna rağmen İtalya’da uyum sorunlarını bir türlü atlatamayan Cengiz’in Tottenham ve Everton’la flört halinde olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim