Okuma yazma seferberliği kapsamında Van‘ın Erciş ilçesinde açılan kursları başarıyla tamamlayarak okuma yazmaayı öğrenen yaklaşık 4 bin 500 kişiye sertifikaları takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Erciş Halk Eğitim Merkezince farklı zamanlarda açılan kurslara katılan yaklaşık 4 bin 500 kişi, sertifikalarını aldı.

‘HERKES OKUMA YAZMAYI ÖĞRENENE KADAR ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK’

Merkezde düzenlenen sertifika törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, öğretmenlerle ev ev gezerek okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit ettiklerini söyledi.

Bu çerçevede yaklaşık 4 bin 500 kişinin okuma yazma kurslarına katılarak sertifika aldığını anlatan Şimşek, ‘Kurslarımız devam ediyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın en yakın okula müracaat etmeleri halinde, bir kişi için bile bir öğretmen görevlendirebiliyoruz.’ dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halis Özdaş ise ilçe genelinde herkes okuma yazma öğrenene kadar çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.

‘HEDEFİM ÜNİVERSİTEYE GİTMEK’

Kursiyerlerden Nuray İşyapan da kursa katıldıktan sonra hayatının değiştiğini dile getirerek, ‘Önce hayatın her alanında zorluk çekiyordum. Şimdi öz güvenim geldi. İstediğim her şeyi okuyup yazabiliyorum. Hastanelere, veli toplantısına daha rahat gidiyorum. Evrakları imzalayabiliyorum. Hedef koydum, üniversiteye de devam etmek istiyorum.’ şeklinde konuştu.

Kursiyerlerden 65 yaşındaki Abdülbari Taşkın, okuma yazma öğrendikten sonra işlerini daha rahat takip ettiğini, ehliyetini de almak istediğini söyledi.

Bedensel engelli Ümmühan, okuma azmiyle örnek oluyorYaşam

Editör: TE Bilisim