Çere ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak’ta, bir otelde İl Değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Kurum, toplantının ardından basın açıklaması yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un açıklamasından öne çıkanlar:

“DEPREM TERÖR KADAR TEHLİKELİ”

“(İstanbul’daki deprem) Deprem, terör kadar tehlikeli. Bakanlık olarak önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde 1,5 milyon konutun acil şekilde dönüşümü noktasında bir hedef ortaya koyduk.

Bu projenin merkezi de İstanbul’dur. İstanbul’da bütün ekiplerimizle çalışma yürütüyoruz. Enkaz altında can aramak, vatandaşımızı aramak istemiyoruz. İnşallah kararlı bir şekilde şehirlerimizi depreme hazır hale getireceğiz.”

ŞIRNAK’A 6 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Şırnak merkez ve ilçelerinde toplam 10 bin 155 konut yapımı başlatıldı ve bu konutların 2 gün sonra tamamını vatandaşımıza teslim etmiş olacağız.

Bunun dışında 518 iş yeri, 9 cami, 6 taziye evi, 16 okul, 112 kilometre içme suyu hattı, 83 kilometre de kanalizasyon işi yapılmış ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Bu işlerin toplam maliyeti 6 milyar liradır.

KENTE MİLLET BAHÇESİ GELİYOR

Şırnak’ta Gazipaşa Mahallesi’ndeki 120 bin metrekarelik alanda Millet Bahçesi’ni projelendiriyoruz. İnşallah aralık ayı içerisinde TOKİ ihalesini yapacak, önümüzdeki yıl da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Cizre ilçesinde de 180 bin metrekarelik alanda bir Millet Bahçesi’ni Cizre’mize kazandıracağız.”

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim