Polonya’nın kuzeyinde bulunan Gdansk şehrinden Yunanistan’ın Kalamata kentine uçmaya hazırlanan Ryanair havayoluna ait uçakta bulunan bir kadın yolcuda koronavirüs tespit edildi.

Meksika’da salgın nedeniyle ölüm belgeleri tükendi: 1,1 milyon adet yeni belge basılacak

Dünya

Habere Git

Kadın yolcu, uçağın kalkış için piste doğru gittiği sırada telefonundan Covid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendi. Kadın, durumu hemen kabin görevlilerine bildirirken, pilot yolculara bir yolcunun sağlık problemi nedeni ile kalkışın gerçekleşemeyeceğini, beklemeleri gerektiğine dair anons yaptı.

UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Pilotun kuleyle yaptığı görüşme sonrası talihsiz kadını almak üzere Gdansk İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi Sanepid’e bağlı ekipler havaalanına intikal etti. Ekipler koronavirüs tespit edilen kadın yolcu ve beraberindeki 2 kişiyi uçağın arka kapısından özel önlemler altında çıkarırken, uçakta bulunan yolcuların beklemesini istedi.

3 saatlik bekleyişin ardından Sanepid salgın tehlikesi nedeniyle havayolu şirketi görevlilerine uçuşun iptal edilmesi yönünde tavsiye verdi.

Havayolu şirketi uçuşu iptal ederken, uçakta bulunan 100’den fazla yolcu ise evlerinde karantina altına alındı.

POLONYA’NIN KORONAVİRÜS VERİLERİ

Öte yandan Polonya Sağlık Bakanlığı’nın bugünkü verilerine göre ülkede bugüne kadar koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısı 71 bin 126 olurken, 2 bin 124 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık, iyileşen hasta sayısını ise 55 bin 113 olarak açıkladı.

Editör: TE Bilisim