Milli Eğitim Bakanlığından yüz yüze eğitim açıklaması! Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? Sorularına yanıt arayan vatandaşlar sıkça araştırmalar yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasında yüz yüze eğitim kurumlarının ne zaman açılacağı merak konusu olmuşken sizler için haberimizi derledik. İşte, Milli Eğitim Bakanlığından yüz yüze eğitim açıklaması! Peki, Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI! YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki yüz yüze eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihlerinde ara verildi. Eğitim öğretimin uzaktan eğitim yoluyla devam etme kararı alındı.

Hayat boyu öğrenme kurumları Genel Müdürlüğe bağlı hayat boyu öğrenme faaliyetlerini düzenleyen halk eğitimi merkezi, olgunlaşma enstitüsünü ve açık öğretim okullarını kapsıyor.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla, konuyla ilgili illere bir yazı gönderildi. Yazıda, hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak itibarıyla yüz yüze başlanacağı bilgisi verildi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurslarda, hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlere dikkat edilecek.

20 Kasım 2020’de durdurulan kurslardan eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze eğitim olarak uygulanacak ve kurs kapanış tarihleri güncellenecek.

Mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim imam hatip lisesinin yüz yüze alan derslerine uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecek.

Örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları, MEB tarafından yapılacak açıklamaya kadar açılmayacak.

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu da dikkate alınarak hayat boyu öğrenme kurumlarındaki eğitim faaliyetlerine 11 Ocak 2021’den itibaren yüz yüze başlanacak.

Salgının seyrine göre il/ilçe kurulu kararı ile kursların kapatılması veya yeniden açılabilmesi mümkün olabilecek.

Editör: TE Bilisim