Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’i kabulü sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 1 saat 40 dakika sürdü.

Pence’i Külliye’ye gelişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan’ın makamına kadar eşlik etti. Mike Pence ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makamına çıktı. Erdoğan ile tokalaşan Pence, “Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum.” dedi. Pence’nin sözlerinin çevirisini ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı. Jeffrey de Türkçe “Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?” diye sordu, Erdoğan’ın “Sağ olun, sizler nasılsınız?” sorusuna da “Çok iyiyim, sağ olun efendim.” karşılığını verdi.

Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’i kabul etti. Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

ARABULUCULUK TEKLİFİNİ YİNELEDİLER

Robert O’Brien ve James Jeffrey ile Ankara’da ilk görüşmeyi dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre, Beştepe’de gerçekleşen ve 1,5 saat süren o görüşmede ABD heyeti YPG ile Türkiye arasında “arabuluculuk” teklifini yineledi. ABD heyeti daha sonra, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da bir araya geldi. O’Brian ve beraberindeki heyet ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaklaşık 1 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan-Pence görüşmesinde Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD’nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence’in başkanlık ettiği heyetler arası görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Editör: TE Bilisim