Prototipi tamamlanan yerli otomobil görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Gösterimine bir gün kalan yerli otomobil hakkında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu resmi Twitter sayfasından paylaşımda bulundu. Paylaşımda elektrikli olarak üretilecek otomobilin kısa bir animasyon videosu yer aldı.

OTOMOBİLİN İÇ GÖRÜNÜMÜ DE PAYLAŞILDI

Yerli otomobilde herkesin en çok merak ettiği kısımda otomobilin içi dizaynı. TOGG’un resmi sayfasından paylaşılan bir diğer ayrıntı ise arabanın ön konsolundan bir kaç ayrıntı.

2030’DA 5 MODELİ DAHA ÜRETİLECEK

Ayrıca aracın 2022’de piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Söz konusu modelin belirlenmesinde, vatandaşlarla yapılan anket de etkili oldu. 2030’a kadar model sayısının 5’e ulaşması tahmin ediliyor.

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de Erdoğan öncülüğünde hızlanmıştı. 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding’le imzalanmıştı.

TASARIMINI FERRARİ’NİN TASARIMCISI YAPTI

Otomobilin tasarımı Pininfarina tarafından yapıldı. Pininfarina, Ferrari’de de imzası bulunan İtalyan bir şirket. Şirketin aynı zamanda Peugeot, Alfa Romeo ve Maserati gibi otomotiv devlerinin otomobillerinde de imzası bulunuyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Tamamen elektrikli olacak yerli SUV’un evdeki normal bir priz ile 10 saatte şarj olabileceği söyleniyor. DC şarj ünitesinde ise bu süre 30 dakikaya kadar inecek.

Otomobilde navigasyon cihazı yerine artırılmış gerçeklik destekli bir görüntüleme teknolojisi kullanılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, bu teknolojinin navigasyon ihtiyacını tamamen karşılayacağını açıklamıştı. Tabii bu sistemin ilk otomobile yetişmesi gerekiyor. Yetişmemesi durumunda yeni teknolojiyi diğer yerli otomobillerde görebiliriz.

Editör: TE Bilisim