Muğla’nın Ula ilçesinde cesedi ormanlık alanda bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesinde katil zanlısına başka şüphelilerin de yardım etmiş olabileceği iddiasının araştırılması talep edildi.

PLANLI VE SOĞUKKANLI BİR CİNAYET

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, Muğla Adliyesi önünde gazetecilere, Başsavcılık makamına yeni taleplerini içeren ek dilekçe sunduklarını söyledi.

Dosyada kısıtlama kararı olduğunu ifade eden Epözdemir, bunu mağdur ailenin de desteklediğini kaydetti.

Planlı, programlı, soğukkanlı bir cinayet sürecinin olmasının olayda başka faillerin de bulunması ihtimalini güçlendirdiğini öne süren Epözdemir, “Şüpheliye yardım eden başka faillerin de olduğu kanaatindeyiz. Bunun araştırılmasının yanında ‘canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürme’ suçunun da dosyaya ilave edilmesini talep ettik” dedi.

“YARDIM EDEN BİRİNE İŞARET EDİYOR”

Cinayete ilişkin varsayımlarını sıralayan Epözdemir “Şüphelinin maktulün telefonunu başka bir yerden baz ve sinyal kaydı versin diye bir çaba içerisine girmesi, telefonu 3 parçaya ayırıp değişik yerlerde bırakması, önce odunla yakmaya çalışıp, sonra beton döküp akabinde bir palet yardımıyla cesedi dereye atması yardım eden birini işaret ediyor” şeklinde konuştu.

OTOPSİ RAPORU TANZİM EDİLMEDİ

Pınar Gültekin’in otopsi raporunun henüz hazır olmadığının bilgisini veren Epözdemir, İzmir Adli Tıp Kurumu’nda biyolojik incelemenin yapılmasının ardından sonuçların Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderileceğini burada ölümün zamanı ve sebebinin net bir şekilde tespit edileceğini kaydetti.

“BİR, AKSAKALLI DEDE EKSİK”

Talepleri üzerine, Gültekin’in iki arkadaşının ifadelerinin ikinci kez alındığını belirten Epözdemir, şöyle konuştu: “Bilirkişi raporları ve HTS analiz raporları tanzim ediliyor. Biz HTS analiz raporlarını, kamera kayıtlarına ilişkin bilirkişi incelemesi ve raporu varsa raporu, adli tıp raporlarını, biyolojik inceleme, parmak izi incelemelerine ilişkin bilirkişi raporlarını, varsa gelmişse otopsi raporunu ve şüphelinin olayı tamamen inkar ettiği 20 Temmuz tarihli jandarmada alınan beyanını istiyoruz. Savcılık beyanında aksakallı dedenin eksik olduğu, ezberletilmiş, kurgulanmış, cezayı minimize etmeye yönelik bir kerameti kendiliğinden menfur bir ifade var. Ama biz bir gün öncesinde kollukta alınan ifadeyi istedik.”

“SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ TALEBİ”

Kurgulanmış ifadeye itibar edilmemesini talep ettiklerini aktaran Rezan Epözdemir, tahkikat ve soruşturmanın genişletilmesi için taleplerini yazdıklarını, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının da eylül ayı içerisinde iddianameyi hazırlamasını beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim