Birçok öğrenci üniversitelerin ne zaman açılacağını hakkında yoğun olarak araştırma yapıyor. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yüz yüze eğitime geçilirken üniversite öğrencisinin gözü yapılacak olan eğitimlere çevrildi. Konuyla alakalı Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul’da üniversiteler ne zaman açılacak? İşte Başkan Erdoğan’dan üniversiteler hakkında açıklamalar…

İSTANBUL’DA ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? BAŞKAN ERDOĞAN’DAN ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada ”En kısa sürede üniversitelerde yüz yüze eğitimi başlatmayı hedefliyoruz. ” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan : “En kısa sürede yükseköğretimde de eğitimi başlatacağız. Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutmayacağı açıktır.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

Uzaktan eğitim tecrübesi önemli ama örgün eğitimin yerini tutamayacağı açıktır. En kısa sürede diğer eğitim öğretim kademelerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimiz tep tip eğitim yapmak yerine ihtiyaca göre farklı alanlara yönelmeye başladı.

2006 yılından sonra kurulmuş üniversiteler arasında dünyada ilk 800’ün arasına girmeyi başaranlar olduğunu görüyoruz.

YÖK-Anadolu Projesi

YÖK Anadolu Projesi, Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin giderilmesini hedefliyor. Bu programı bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz.

YÖK Sanal Laboratuvar Projesi ile genel kimya ve fizik laboratuvarı dersleri sanal ortamda verilebilecek.

“Ücretsiz eğitim hayalini gerçeğe dönüştürdük”

Gençlerin en büyük itiraf konusu olan harçları da biz kaldırdık. ‘Ücretsiz eğitim’ hayalini gerçeğe dönüştürdük. Yurtların kapasitesinin arttırılmasında geç kalmadık, süratle herkese burs veya kredi vermeye kadar pek çok yeniliğe imza attık. İsteyen her gencimize yükseköğretim yolu açıldı. Doğru stratejilerle doğru adımlar atıldığında dünya çapında neticeler elde ediliyor. Ülkemizde yabancı öğrenci sayısı 200 bini aşmış olması Türkiye’ye duyulan güvenin ifadesidir. Anadolu’nun dört bir yanında gurur abidesi olarak yükselen üniversitelere daha önem veriyoruz.

”Biz robot değil insan yetiştirmenin peşinde olmalıyız”

Sadece maddi bilgilerle donanmış manevi değerlerden yoksun nesil milletçe en büyük felaketimiz olur. Maziden, atiye kurduğumuz köprünün zenginliklerine sahip çıkacak nesiller yetiştirmek istiyoruz. İnsan maddi birikimi ve manevi zenginliği ile bir bütündür.

Biz robot değil insan daha doğrusu insan-i kamil yetiştirmenin peşinde olmalıyız.

Hem aile eğitimi hem mektep eğitimi bağlamında bu konuda ciddi eksikliklerimiz olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti uzun bir demokrasi mücadelesinin ardından bugün bulunduğu yere geldi.’

”Seyir mi edelim?”

Bize ‘Bu kadar yayılmayın’ diyorlar. Zulüm var. Libya’da zulüm var sessiz kalamayız. Suriye’de zulüm var. Sessiz mi kalalım? Somali’de… Azerbaycan’da Ermenilerin zulmü var. Seyir mi edelim? Biz duramayız. Tarih boyunca ecdadımızın bize yıktığı mesuliyet var. Biz durmak oralarda da görevimizi yerine getirmenin gayreti içerisinde oluruz.

Milletten alamadığı gücü başka yerlerden devşirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Yargı, ilk derece mahkemelerinden en yüksek organlarına kadar tüm unsurlarıyla adaletin tesisine hizmet ediyor.

Editör: TE Bilisim