Aksaray’da bir okulda otizmli çocukların diğer çocukların velileri tarafından yuhalanması olayı, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma ve inceleme kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Diğer öğrenci velilerinin rahatsız olduğu gerekçesiyle otizmli çocukların eğitim gördüğü sınıfı kapattığı iddia edilen okul müdürünün açığa alındığı bildirildi.

SOSYAL MEDYADA İNFİALE NEDEN OLMUŞTU

Okulda 42’si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor. Aralarında otizmli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi. Bu doğrultuda yapılan eylemde otizmli öğrencilerin, diğer öğrenciler ve velileri tarafından yuhalandığı öne sürülürken olaya ilişkin bir video kaydı sosyal medyada büyük gündem oldu. Mağdur durumdaki özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi.

ÖĞRENCİLER DERSE GİRDİ

Öte yandan okuldaki diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılmasını istediği öne sürülen özel eğitim öğrencileri, bu sabah da okula gelerek, derslerine girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirirken, TBMM Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu’nun da pazartesi günü okulda inceleme yapacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim