Corona virüs pandemisi nedeniyle nişan, düğün gibi toplu merasimlere ara verilmişti. Salgın tehdidinin bertaraf edilerek normale dönülmesi ve düğün salonlarının açılması için bekleyen yüzlerce çifti sevindirecek haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık, valiliklere gönderdiği düğün salonları genelgesi ile, düğünlerin yapılacağı tarih ve salonlarda alınacak tedbirlere dair yapılan düzenlemeyi bildirdi. Peki, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre düğün salonları ne zaman açılacak? Düğün salonları genelgesi yayımlandı! İşte konunun detayları!..

Düğün salonları genelgesi yayımlandı! İçişleri Bakanlığı genelgesine göre düğün salonları ne zaman açılacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine ‘Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler‘ konulu genelge gönderildi. Söz konusu genelgede, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 09 Haziran’da gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nda Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda düğün salonlarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecekleri kararı alındığı ifade edildi.

Yayınlanan genelgeye göre kornavirüsün bulşa riskini engellemek için düğünler mümkün olduğunca açık havada yapılacak. maske ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde riayet edilirken, düğün mekanlarında uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirmeler de yazılı olarak mekanların girişlerinde aslı bulundurulacak.

Düğün merasimlerinde yemek ikramı yapılacağı zaman tek kullanımlık ürünler tercih edilirken, mekanların ağırlayacağı misafir kapasitesi de sosyal mesafe kuralları çerçevesinde belirlenecek.

Karşılama ve uğurlama sırasında tokalaşma yapılmayacak ve misafirlerin mutlak surette ateş ölçümleri yapılarak 38 derecenin üzerinde ateşi olan vatandaşlar en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.

Merasim süreleri mümkün olduğunca kısa tutulacak.

Takı merasiminde de el sıkışılmadan takılar hazır bulundurulan kutuya konulacak.

Kokteyl ve etkinlik durumlarında düzenlemeler yine sosyal mesafe ve hi,jyen kuralları çerçevesinde yapılacak olup misafirlerin toplu halde bulunduğu mekanlar sık sık havalandırılıp dezenfekte edilecek.

1 temmuz itibariyle yapılması planlanan düğün merasimlerine ilişkin düzenlemenin yer aldığı genelgenin madde madde tüm detaylarına ulaşmak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim