TBMM’nin ev sahipliğinde düzenlenen NATO Parlamenterler Asamblesi 62. Genel Kurulu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile iftiracı Ermeni Heyet Başkanı Koryun Nahapetyan arasında gerilime sahne oldu. Ermeni vekil Nahatpetyan’ın Türkiye’nin DAEŞ’i destekleyip, bölgesel istikrarsızlığa yol açtığı zırvası Bakan Çavuşoğlu’nu çileden çıkarttı. Bunun üzerine Çavuşoğlu, küstah Ermeni’yi yaylım ateşini tuttu.

Kaç terörist öldürdünüz?

Ermeni temsilcinin açık açık yalan söylediğini vurgulayan Çavuşoğlu, DAEŞ terör örgütüne karşı en çetin mücadeleyi veren ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, alkışlanacak şu sözleri sarf etti: “Değişik görüşler içinde olabiliriz. Siz Ermenistan’dansınız ben de Türküm. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmamız lazım.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi yıllarımda da gördüm.  Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Şimdi siz nasıl söylersiniz bizim DAEŞ’e destek verdiğimizi. DAEŞ’e karşı arazide şu anda aktif operasyonu sürdüren kim? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür. Sadece Başika kampımızda 700’den fazla teröristi yok ettik. Sadece Irak’ta. Şu ana kadar operasyon devam ediyor, kaç tane güç var, bugüne kadar Musul operasyonu çerçevesinde 700’den fazla DAEŞ’li öldürülmemiştir.”

Erdoğan’a hepsi düşman

Türkiye’ye iftira atanların DAEŞ’e tek kurşun atmadığını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, terör örgütünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendisine düşman seçtiğini hatırlatarak, “DAEŞ’in yabancı terörist savaşçılarını durdurma konusunda kim etkili? Siz diyorsunuz ki DAEŞ’e destek veriyorsunuz? DEAŞ bizden nefret ediyor. Web sayfalarına bak. Recep Tayyip Erdoğan birinci düşman ve onun yakın arkadaşları, ben dahil. Neden? Biraz önce söylediğim gibi aktif mücadele ediyoruz. İçeride ve dışarıda. Terörün her türlüsüyle” dedi.

Halka borcumuz var

Çavuşoğlu, ayrıca batının kamu kurumlarındaki FETÖ’cü temizliğine tepki gösterilmesini de eleştirdi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin 15 Temmuz’da yıkımın eşiğinden döndüğünü ve bu alçak eylemi gerçekleştiren FETÖ’cülerin bedel ödeyeceğini aktararak, “Milletimiz, sarsılmaz bir iradeyle, tankları ve savaş uçaklarını durdurup Türk demokrasisine sahip çıkmıştır.

Geldiğimiz noktada, FETÖ terör örgütü üyelerini, işgal ettikleri devlet görevlerinden uzaklaştırmak, bizim halkımıza olan borcumuzdur, sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğu gözardı etmemizi kimse bizden beklemesin. Bu doğrultuda bütün adımlarımızı, hukuk sınırları çerçevesinde atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim