Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yönetim kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Özdemir, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran’da başlatılacağını açıkladı.

Özdemir’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Yaşanan bu süreçten Türk futbolu da haliyle etkilendi. Devletimizin aldığı kararlarla sportif tedbirleri dünyada en hızlı alan ülkelerin başında geliyoruz.

Futbol ailesi olarak hem dayanışma hem de önlemler konusunda gerekli adımları attık. Devletimizin kararlarına harfiyen uyduğumuz gibi futbola dönüş için sağlık kurulumuz çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi.

“ŞİMDİLİK” VURGUSU!…

Bugünkü toplantıda devletimizin normalleşme planı kapsamında değerlendirmelerde bulunduk. Şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen süper lig, 1.2.3. ve amatör ligleri 12-13 ve 14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık.

Devletimizin desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Liglerimizi temmuzda tamamlayacağız. Kupaları sahada vereceğiz. Ağustosta da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız.

TOP ARTIK BİLİM KURULU’NDA

Bundan sonraki atılacak adımlar Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulu’nun verdiği kararları TFF sağlık kuruluşlarımız ile değerlendirerek karara varacağız ve bunu bülten halinde kulüplerimize bildireceğiz. Maçların nasıl oynanacağına Bilim Kurulu karar verecek.”

Editör: TE Bilisim