Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır? Yarma Aşı Çorbası Tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Sütlü Mantar Çorbası yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 18 Eylül 2020 Cuma günü için kolay yemek tarifi önerisi; Sütlü Mantar Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Sütlü Mantar Çorbası Tarifi 

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

3 yemek kaşığı tereyağı

Yarım kilo doğranmış mantar

2-3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Üzeri için;

Dereotu

Sütlü Mantar Çorbası nasıl yapılır?

Sütlü Mantar Çorbası hazırlarken öncelikle tereyağını tencerede eritip mantar ve sarımsakları da ilave ederek kavurun. Unu, baharatları ekleyin ve bir süre daha kavurun. Un kokusu çıkınca yavaşça ve sürekli karıştırarak tavuk suyunu ekleyin ve düşük ateşte kaynamaya bırakın.

Çorba kaynayınca sütü sürekli karıştırarak ilave edin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alın ve üzerine ince kıyılmış dereotu serperek sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim