AK Parti 23. Dönem Ankara Milletvekili merhum Başbakan Bülent Ecevit’in doktoru Mücahit Pehlivan bu sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

“EVET” OYU VERDİĞİ İÇİN PARTİSİNDEN AYRILDI

Pehlivan 22 Temmuz 2007’de yapılan Milletvekili genel seçimlerinde, CHP listesinden DSP kontenjanından milletvekili seçilmiş, daha sonra başörtüsü serbestliğine ilişkin Anayasa değişikliğine evet oyu verdiği için partisinden ayrılmak zorunda kalmıştı. Bir süre bağımsız kalan Pehlivan, daha sonra siyasi hayatına AK Parti milletvekili olarak devam etmişti. Pehlivan’ın cenazesinin yarın kaldırılması bekleniyor.

MÜCAHİT PEHLİVAN KİMDİR?

Ankara’da 20 Haziran 1963’te doğan Pehlivan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirDİ. ihtisasını Ankara Numune Hastanesi’nde, yüksek lisansını ise ortopedi dalında Budapeşte Semmelweis Üniversitesi’nde tamamladı.

Sonrasında Kazan Devlet Hastanesi’nde uzman hekim olarak görev yapan Pehlivan, akademik kariyerine yeniden Budapeşte Semmelweis Üniversitesinde devam ederek öğretim üyesi oldu.

İLK KIKIRDAK AMELİYATI NAKLİNDE GÖREV ALDI

Dünyada kıkırdak naklini ilk gerçekleştiren ekipte yer alan Pehlivan, Ankara Gazi Devlet Hastanesi Başhekimliğine atandı. Bir televizyon kanalında sağlık programı sunuculuğu da yapan Pehlivan, sürekli basın kartı sahibiydi. Pehlivan, merhum Başbakan Bülent Ecevit’in doktorluğunu da yapmıştı.

İyi derecede İngilizce ve Macarca, orta düzeyde İtalyanca ve Rusça bilen, evli ve 2 çocuk babasıydı

Editör: TE Bilisim