Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Biz, ‘durun, çalışacağız, müzakere yürüteceğiz, yardım edeceğiz” gibi beyanları dinleyecek durumda değiliz. Bunları defalarca duyduk. 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok. Sorun şimdi çözülmelidir.” dedi.

ERMENİSTAN BARIŞTAN YANA DEĞİL”

Aliyev, El Cezire kanalına, Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonu değerlendirdi.

Dağlık Karabağ sorununun çözülmemesinin başlıca nedeninin Ermenistan’ın barıştan yana olmaması olduğuna işaret eden Aliyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin işgale kayıtsız şartsız son verilmesi gerektiği yönündeki 4 kararının Erivan yönetimince hiçe sayıldığını hatırlattı.

“30 YIL DAHA BEKLEYEMEYİZ”

Aliyev, çözüm sürecini yürüten AGİT Minsk Grubunun 28 yıldır hiçbir sonuç elde edemediğini ifade ederek “Biz, ‘durun, çalışacağız, müzakere yürüteceğiz, yardım edeceğiz” gibi beyanları dinleyecek durumda değiliz. Bunları defalarca duyduk. 30 yıl daha bekleyecek vaktimiz yok. Sorun şimdi çözülmelidir.” diye konuştu.

FRANSA’YA NET MESAJ

Aliyev ayrıca AGİT/Minsk gurubunun tarafsız olması gerektiğini söyleyerek Fransa’ya yüklendi. “Eğer üye devletlerden birinin şahsı çıkarları varsa o zaman Minsk gurubundan çekilmelidir.” dedi.

“ERMENİSTAN ALGI OLUŞTURUYOR”

Azerbaycan orduna yabancı askerlerin dahil edildiği konusuna da değinen Aliyev “Kesinlikle Suriye’den savaşçı getirmedik. Biz 10 milyonluk ülkeyiz buna ihtiyacımız yoktur. Bu tür haberleri Ermenistan tarafı algı olsun diye yapıyor. Ermenistan tarafı Orta Doğu’dan militan getirerek Karabağ’a yerleştiriyor ve savaştırıyor. Bununla ilgili elimizde güçlü istihbarı bilgiler mevcut hatta bunların belgeleri de var.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim