Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için Fatih Camisi’nde Fetih suresi okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yurt genelindeki bütün camilerde Fetih suresi okunacağı ve dua edileceği talimatı üzerine İstanbul’daki camilerde de sure okundu.

Fatih Camisi’nde sabah ezanından sonra Fetih suresi okunurken, Mehmetçik’in muvaffakiyeti için dua eden cami imamına cemaat de eşlik etti.

Bazı vatandaşlar da Mehmetçik için Kur’an-ı Kerim okudu.

HACI BAYRAM VELİ CAMİSİ’NDE FETİH SURESİ OKUNDU

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımlarıyla, Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için, Hacı Bayram Veli Camisi’nde sabah namazı öncesi Fetih Suresi okunup dualar edildi.

Hacı Bayram Camisi’nde okunan Fetih Suresi’nin ardından sabah namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçik için “zafer” duası ederek, “Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman ordumuzun, güvenlik güçlerimizin harekatını hayırlı eyle, şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah’ım.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİSİ’NDE DE DUALAR EDİLDİ

Büyük Çamlıca Camisi’nde Fetih Suresi’nin okunmasının ardından sabah namazı kılındı. Daha sonra Mehmetçik için dualar edildi.

Burada sabah namazını kılan eski TBMM Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, gazetecilere şu açıklamalarda bulundu:

“Sekiz yıldır bu kardeşlerimizle aşımızı, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Onlara her türlü desteği veriyoruz. Biz bunları yaparken maalesef PKK’nın ve DEAŞ’ın teröristleri, YPG’nin teröristleri bunların hepsi aynıdır, birbirinden farkı yoktur. Bunların hepsinin amacı sivil, masum insanları katletmektir. Huzuru güvenliği bozmaktır.

Editör: TE Bilisim