Ceyhun Aşirov / Bakü

Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda şehit düşen askerlerin ailelerine ve gazilere yardımda bulunmak için girişim başlatıldı.

Kampanyanın amacı ilk aşamada şehit aileleri ve gazilere acil ihtiyaçları konusunda yardımcı olmaktır.

Bakü şehrinde TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat öncülüğünde “Tek millet, tek yürek” girişiminin tanıtımı da yapıldı.

Büyükfırat, Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak tarihe sahip olduğunu, bugün yapılan tüm çalışmaların da bu temele dayandığını belirtti.

Büyükfırat, “Bir millet, iki devlet” ifadelerinin sözde olmadığını, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlantılarını daha da güçlendirmek için çalışacaklarını vurguladı.

Karabağ’da yapılacak imar çalışmalarına katkı sağlayacaklarını bildiren Büyükfırat, şehit çocuklarının eğitimine destek vereceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz senelerde de Ermenistan’dan kurtarılan Çocuk Mercanlı köyünde de TÜİB Çocuk Mercanlı (Karabağ) Kalkınma projesi başlatmıştı.

TUİB Türkiye ile Azerbaycan’ın arasında ticaret faaliyetinin yansıra bölgede kültür, eğitim, şehit ailelerine yardım gibi önemli projelere de imza atıyor.

Kampanyaya destek veren Azerbaycanlı Milletvekillerinden Ramil Hasan da konuşma yaparak kampanyanın çok önemli olduğunu belirterek, sonraki aşamada, işgalden kurtarılan bölgelerde devletin ilan edeceği altyapı ve kalkınma projelerine katılacaklarını kaydetti.

Büyükfırat Çocuk Mercanlı (Karabağ) Kalkınma projesinin amacı hakkında Diriliş Postası’na bilgi vererek:

– Yıllar sonra yurtlarına dönen insanlarımıza iş imkânı sağlamak.

– Karabağ’ın kültür ve sanatını dünyaya tanıtacak ‘’güzel Sanatlar’’ merkezi inşa edildi.

– Köy okulunda laboratuvar kuruldu.

– Maderin çocuk parkı kuruldu.

– Bütün köy sağlık taramasından geçildi.

değerlendirmesi yaptı.

Editör: TE Bilisim