Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Kosova’da iki yeni vakanın tespit edildi. Böylece, ülkede koronaya yakalanan toplam kişi sayısı 135’e yükselmiş oldu. Kosova’da düne kadar sadece bir kişinin öldüğü belirtilirken virüsü yenen kişilerin sayısı 16’a ulaştığı vurgulandı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama dünden itibaren özellikle saat 13.00’den Pazartesi’ye kadar Arnavutluk’taki araç ve kişilerin trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Diğer yandan, Arnavutluk’ta dün öğle saatlerine kadar 304 kişi Kovid-19’a yakalandı ve bunların 17’si öldü. Kovid-19’dan iyileşen kişi sayısı 89 oldu.

“HAYATTAN DAHA DEĞERLİ DEĞİL”

Virüsten korunma kampanyasına liderlik eden Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, COVID 19’un yayılmasını durdurmak için direniş çağrısı yaptı. Başbakan Rama, Arnavutluk’un düşmanın daha fazla can almak istediği ateş bölgesine girdiğini söyledi.

Ekonomi, düşer ve tekrar yükselir, ama ölüler bird aha bu hayata dönmez diyen Rama, şu sözlere yer verdi: “Bugün hiçbir şey hayattan ve hayatı korumaktan daha değerli değildir. Bu insani, sivil, ulusal hedefe ulaşmanın araçlarıyız.”

Dünya Bankası ise, Kovid-19 ile mücadelesinde Arnavutluk’a 20 milyon dolar ayırdığı aktarıldı.

Bosna’da 19 kişi öldü

Hırvatistan’da Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 1079’a çıkarken, dün sabah 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı da 12’ye yükseldi. Bosna Hersek’te virüse yakalan toplam hasta sayısı 614’e yükselirken 19 ölüm de gerçekleşti.

KARADAĞ’DA HASTALARIN İSİMLERİ PAYLAŞILDI

Karadağ’da, Podgorica kentinde korona ile enfekte olan 60’dan fazla kişinin adlarının bir listesi sosyal medyada paylaşıldı. Karadağlı yetkililer, bu eylemin vatandaşların temel haklarını ihlal ettiğini söyleyerek koronavirüs hastalarının adlarının yayınlanmasını kınadı. Hükümet, bunu yapanların araştırılmasını istedi. Karadağ’da toplam vaka sayısı 197’ye uluşamış durumda.

Sırbistan, salgının başından beri en kötü günlerini yaşarken, vaka sayısı 304 artarak 1476’ya, can kaybı ise 8 artarak 39’a yükseldi. Salgının daha fazla yayılmasını önlemek için ek tedbirler alınırken, İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, emniyet güçlerinin sokaklarda insanların tedbirlere uyup uymadığını kontrol edeceğini ve uymayanları cezalandıracağını duyurdu.

Editör: TE Bilisim