Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında maske takılması zorunlu hale getirilmişti. Hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan maske satışlarını yasaklamış ve ücretsiz maske dağıtımı uygulamasını devreye sokmuştu. Hafta başında ücretsiz maske dağıtımı başladı. E-devlet üzerinden yapılan başvurularda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ücretsiz maske uygulamasından yararlanamayacak. Peki epttAVM ve E Devlet ücretsiz maske ne zaman gelecek? İşte ücretsiz bedava maske sipariş takibi sorgulama!

EPTTAVM VE E DEVLET ÜCRETSİZ MASKE NE ZAMAN GELECEK? ÜCRETSİZ BEDAVA MASKE SİPARİŞ TAKİBİ SORGULAMA!

Ücretsiz maske siparişini yaptıktan sonra açılan ekranda sipariş onay kodu gelmesi gerekiyor. Bu kod ile beraber ePTTAVM üzerinden sipariş durumunuz kontrol edebilirsiniz. 3 ya da 5 gün içinde maskelerin size ulaşması bekleniyor.

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılıyordu. Son dakika değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere sizlerden T.C. Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Ad Soyad bilgisi istenmektedir. Kendinize sipariş verirken Ailenizden Kişi ya da Kişilerin T.C. Kimlik Bilgilerini de girerek onlara da sipariş verebilirsiniz.

Ücretsiz maske temini için, aile üyelerine ait bilgileri basvuru.turkiye.gov.tr adresindeki formda doldurmanız yeterli olacak. Vatandaşlarımızın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Maskeleriniz, PTT Kargo ile ücretsiz olarak adresinize getirilecektir.

Editör: TE Bilisim