Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Terör örgütü PKK’ya bir darbe daha indirildi. Pençe-Kartal operasyonu ile Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekatı düzenlendi. 40’tan fazla noktanın hedef alındığı operasyon kapsamında teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedefin imha edildiğini açıkladı.

PROPAGANDAYA FETÖ’DEN DESTEK

Gerek ülke içinde gerekse yurtdışındaki HDP/PKK unsurları, özellikle de HDP’nin ABD’deki üyeleri sosyal medyada “Kürtler vuruluyor, siviller ölüyor” propagandasına başlarken, uluslararası toplumdan yardım çağrılarına başladı. HDP/PKK unsurlarının Twitter’daki propagandasına firari FETÖcülerin tam destek vermesi de şaşırtmadı. ABD’den sıçrayan ırkçılık protestoları ve devam eden koronavirüs önlemleri ile boğuşan Avrupa’da PKK’ya destek normalden düşük seviyede kaldı.

“ATİLLA RAHAT DURMUYOR”

Avrupa’da meseleye en çok yer veren ülke, operasyonunun başladığı önceki geceden itibaren paylaşımlara başlayan Yunan medyası oldu. “Türkler bir cephe daha açıyor”, “Kürtler’e bomba yağdırıyorlar”, “Türkler’den sınırın 400 kilometre içine harekat”, “Atilla (Kıbrıs Barış Harekatı’na atfen) rahat durmuyor” gibi başlıklarla Pençe-Kartal operasyonuna atıfta bulunuldu. ABD’nin müttefiki “Kürtler”in bombalandığı, Avrupa Birliği ve NATO’nun derhal devreye girmesi gerektiği öne sürüldü.

“BİZİ DE İŞGAL EDECEKLER” KORKUSU

PKK hedeflerinin bombalanması konusu, Avrupa’ya giderek yeni bir yaşam kurmak isteyen savunmasız mültecilerin Yunan sınırından püskürtülmesine getirilerek “Mart ayında bizim sınırlarımızı işgal etmek isteyen Türkler şimdi de gözünü Irak’a dikti” türü ifadeler kullanıldı. Türkiye’nin Yunanistan’ı da işgal için tetikte beklediği, Yunan ordusunun işte bu yüzden daima elinin tetikçe bulunduğu yorumu yapıldı.

GAZETECİ DEĞİL PKK TETİKÇİSİ

Yunanistan’ın yanı sıra operasyon, PKK’nın en büyük destekçilerinden İsrail’de de yankı buldu. Jerusalem Post, Haaretz gibi ülkenin büyük yayın kurumlarında çalışan gazeteciler, HDP/PKK hesaplarının Twitter paylaşımlarına destek oldu, Türkiye’nin Kürtler’e karşı soykırım yaptığı şeklinde absürt iddialar gündeme getirildi. Özetle, PKK hedefleri vurulunca ses en çok Yunanistan ve İsrail’den geldi.

Editör: TE Bilisim