Bugün Twitter’da, Facebook’ta bi’ sükûnet var. Kimse kimseye hain demiyor, küfretmiyor. Referandum seçimi yapıldı galiba ?

Tam sessizliği yakalamışken birkaç kelam etmek isterim.

NOT ALIN BUNLARI; ZİRA REFERANDUMDA LAZIM OLACAKTIR!

Referandum için ağzı olan konuşuyor; bunlara bir ayar çekmem şart oldu!

Evetçiler, hayırcılar, kararsızlar yaklaşın yamacıma!

AHALİ!

REFERANDUMDUR GELİR, GEÇER. PAYLAŞACAKLARIM KULAĞINIZA KÜPE OLSUN. ZİRA TARİHİN ZOR ZAMANLARINDAN GEÇİYORUZ. DİKKAT ETMEK LAZIM.

GAZA GELMEYİN! ALGI OPERASYONLARINA GELMEYİN. BUNUN İÇİN bilgi sahibi olmak lazım, araştırmak lazım, düşünmek lazım, beyin fırtınası yapmak lazım; aklı selim davranmak lazım.

TÜM DERDİMİZ ŞU OLMALI: Sonuç ne çıkarsa çıksın vatanıma, milletime daha çok nasıl hizmet edebilirim ve bunun için ne yapmalıyım olmalı tüm derdimiz.

Hey evet diyecek kardeşim, bir referandum yetmez. Daha çok duraklar var. Daha çok gönüller kazanmalıyız.

Hey hayırcı kardeşim korkma, bir evetle ülke bölünmez. Artık yeme şu algı operasyona ya. İlk geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanı için neler yapacak diyordu. Bir şey olduğu falan yok.

Evetci hayırcı yok! BU DEVLET İÇİN BİLGİ, SEVGİ, ADALET, MERHAMET VE PROJE ÜRETECEK ADAM VAR. BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN UYKUSUZ KALACAK YİĞİTLER VAR.

Bir yabancı ablamız derki “BİR SEÇİMLE, BİR REFERANDUMLA HER ŞEY DEĞİŞMEZ.” Bu yüzden Büyük Türkiye için çok çalışmamız lazım çok. Mesela endüstri devrimi 4.0 geliyor bunun için ne yapıyoruz. Hayat imtihan, ölüm var. Bugün ölüme bir adım daha yaklaşıyoruz. Ahiret için ne yapmalıyız. Bizde böyle hem dünyalık hem ahretlik ?

NE VARSA BU MİLLETTE VAR! Sakın halk oylamasının yapılmaması için üst akılla akrabalık yapmayın. BU MİLLETE GÜVENİN. İstediğiniz olmasa (evet çıkacak şu an ki analizim bu yönde. Lakin son güne kadar kesin bir şey diyemem. Çalışmak lazım) bile olanda hayır vardır ?

Bu referandumu “MEDENİYET YOLCULUĞUNDA BİR DURAK” olarak görmek en doğrusu kanımca…

Bu yolculuk uzun sabır bilgi gerektiren yolculuktur. O yüzden hayır diyecek kardeşimde evet diyecek kardeşimde bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması istediğinden kuşkum yok. BUNUN İÇİN “HEDEFE YÜRÜYEN ADAM” OLMAK LAZIM. ÜRETMEK LAZIM.

SÖZÜM HERKESE! Buyurun milletle buluşun, eteklerinizdeki taşları dökün! Dosta güven, düşmanı çatlatacak kampanya yürütün, adam akıllı anlatın millete düşüncenizi. İkna edin. Mazeretler üretmeyin. GERMEYİN MİLLETİ.

Göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, çobanın oyuyla benim oyum bir mi falan vb. tabirleri bırakın ya da bu ülkeyi terk edin! Çok ciddiyim madem bu ülke insanını beğenmiyorsunuz, gidin yurtdışına. Bu ülkeyi kuran, DEVLETİN SAHİBİ kim? Tabii ki garipler, çobanlar, bu millet! Kasıntıyı, büyüklenmeyi bırakın. Bu ülkenin beğenmediğiniz çobanı bilem bilgedir. Acıyla, yoklukla hayatı öğrenirler. Devletine hep sahip çıkarlar, menfaat beklemezler. Mütevazilik ve samimiyet onların toprağıdır adamım!

Ha art niyetliler sizle konuşmaya bilem gerek duymuyorum. Zira “it ürür, kervan yürür”.

Adamım!

Sen onu bunu bırak; birileri bir taraflarını yırtsın bu ülke geleceğin ülkesi olacak.

ONUN İÇİN, O GÜN İÇİN ( HEM BÜYÜK TÜRKİYE İÇİN HEM DE AHİRET İÇİN) NE HAZIRLIYORSUN, ONA BAK! OTUR AKIL VE YÜREK BİLGİLERİNİ ORTAYA KOY. SONRA HEDEF BELİRLE.

Bobby Kennedy emmi diyor ya: “Diğerleri Dünya’ya bakıyor e “neden” diye soruyor. Ben bambaşka bir dünya düşünüyor ve “Neden olmasın…” diye soruyorum…

Farkımız bu olsun! ÜLKEMİZ İÇİN MİLLETİMİZ İÇİN ÜRETİN.

Ha dünyayı yöneten hırdavatlar!

Tüm zorluklara karşı tabiri yerindeyse en üst ligdeyiz. Karşınızda bizi görmekten mutlu değilsiniz. Onca katakulliye rağmen yıkılmadık karşınızdayız. İnsanlık için. Biliyoruz tabiri yerindeyse “Şampiyonlar ligindeyiz.” Zor dikenli bir yol. Ecdadımız nasıl bize bu güzel vatanı bırakmış. Bizde torunlarımıza daha iyi bir ülke bırakma derdiyiz. Ona göre oynayacağız, tarihi unutmadan, bize yakışan şekilde… Tarihi ya yazacağız ya yazacağız.

Ben buna inanıyorum. Dünya’ya damgamızı vuracağız. Aksi düşünen varsa; var mısın iddia ya!

Ben buradayım efendim.

Hörmetler…

Editör: TE Bilisim