Dizi izlemek bir yandan da zihnimizi rahatlatmak için en çok başvurduğumuz aktivitedir. Ancak bilim kurgu dizileri zihnimizi rahatlatsa da aynı zamanda en çok meşgul eden türler arasında yer alır. Bilim kurgu dizileri, tıpkı edebiyat ve sinema dünyasında olduğu gibi, insanlara içinde yaşamadıkları ve yaşamalarının da mümkün olmadığı bir hayat çizdiği için oldukça sevilen türlerden biri. Genellikle oldukça heyecanlı ilerleyen bu diziler, bir oturuşta sezonlarının hepsini bitirme isteği uyanıyor.

İşte sizin için derlediğimiz en iyi bilim kurgu dizileri:

1. The Man in the High Castle

Philip K. Dick’in yazdığı aynı isimli kitaptan uyarlanan Yüksek Şatodaki Adam (İngilizce: The Man in the High Castle) bilim kurgu dizisidir. Bu dizi, Almanya’nın ve Japonya’nın 2. Dünya Savaşını kazanmış olduğu paralel bir tarih anlatımı yapıyor. Nazi Almanya’sının Japon İmparatorluğu ile dünyayı yönettiği bu dizide, Amerika’nın bir kısmını Japonya’nın işgal ettiği bir dünya şekli kurguluyor. Bu kurguya göre SSBC dağılmış, İtalya ve Akdeniz de Japonya hakimiyetine girmiştir. Dünyada en etkili güç olan Nazi Almanya’sı ve İmparatorluk Japonya’sı arasında da soğuk savaş yaşanmaktadır ve bu savaş uzaya taşınır.

2. Orphan Black

İnsanların klonlanabildiğini anlatan bilim kurgu dizisi Orphan Black, bu klonların birbirlerini bulmalarını konu ediniyor. Bu insanların kim tarafından ne amaçla klonlandığı bilinmezken, bir kiralık katil tarafından birer birer öldürülmeleri de durumu daha da gizemli bir hale getiriyor.

3. Humans

Dünyanın ve teknolojinin ileri bir zamanında geçen bilim kurgu dizisi Humans, gelişkin robot ve androit cihazların insan hayatına yardımcı olmak için kullanıldığı bir çağı anlatıyor. Banliyölerde yaşam süren ve sıradan bir hayta sahip olan bir aileyi konu alan dizi, onların hayatına bu robotların girmesini anlatıyor.

4. Stargate: Atlantis

Daha önce çok sevilen Stargate SG-1 dizisinin devamı niteliğinde çekilen bilim kurgu dizisi Stargate: Atlantis, bilim insanı ve askerlerden oluşan bir grubun Atlantis’e doğru geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmasını konu alıyor. Bu şehri keşfetmek ve burada gördükleri yenilikleri dünyaya taşımakla görevli olan bu ekibin dönüş yolunda gerekli destek ve teknolojiyi bulup bulamayacağını izleyerek göreceğiz. Bu sıradışı macera da en iyi bilim kurgu dizileri arasında yer alıyor.

5. 11.22.63

İzlerken içimizin burkulduğu bu aşk hikayesi ile zamanlar ve mekanlar arası yolculuğa çıkıyoruz. 11.22.63 dizisinde, bir lokatanın deposunda bulunan zaman geçidi ile zamanlar arası yolculuk yapan ana karakterimiz, John F. Kennedy suikastını önlemeye çalışırken bir yandan da içine düştüğü aşktan kendini alamaz.

6. Altered Carbon

Aynı ismi taşıyan çizgi romandan uyarlanan dizi, çizgi roman severler tarafından da oldukça beğenilerek takip ediliyor. Altered Carbon, insanların ruhlarını, karakterlerini ve hatıralarını koruyarak başka bedenlere geçebildiği bir dünya düzenini anlatıyor. Bir isyan sonucu yalnız kalan bir askerin beyninin dondurularak korunmasını anlatan dizi, yıllar sonra bu beynin başka birine transfer edilmesini konu alıyor.

7. Black Mirror

Her bölümde başka bir hikâyeye, başka bir heyecana tanık olduğumuz Black Mirror, seyircisinin akıl, mantık ve bazen de etik değerlerini sarsmasıyla ünlenmiş durumda. Her bölümünde başka oyuncular ve başka hikayeler gördüğümüz dizi, uzun süre sosyal medyanın ve insanların gündeminden düşmemişti. Kovana çomak sokmaktan hiç çekinmeyen bu dizi, bizi çoğu zaman rahatsız ederken yine de reddedilemez bir izleme tutkusu da uyandırıyor. En iyi bilim kurgu dizileri arasında gösterilen bu diziyi izlerken kimi zaman sinirlerinizi kontrol edemeyeceksiniz.

8. Dark

Bilim kurgu dizisi olarak günümüzde en çok akla gelen dizidir. Dark dizisi bilim ve kurguyu bir araya getiren tam adı üstünde dediğimiz bir türdür. Dizi hakkında spoiler vermemek için çok fazla konusuna değinmek istemediğimiz Dark ile bilim kurguyu zihninizin en derinlerine kadar yaşayabilirsiniz. Mutlaka izlenmesi gereken en iyi bilim kurgu dizileri arasında yer alan Dark, Netflix’in yapımını üstlendiği Alman yapımı bir dizidir.

9. Stranger Things

Stranger Things, ABD yapımı bilimkurgu-korku türündeki internet dizisi. Duffer Kardeşler tarafından yönetmenliği, senaristliği ve yönetici yapımcılığı üstlenilen dizi aynı zamanda Shawn Levy ve Dan Cohen tarafından üretilmiştir.

Editör: TE Bilisim