Ay-yıldızlı ekip, A Milli Futbol Takımı’nın 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu’nda 11 Ekim Cuma günü İstanbul’da Arnavutluk, 14 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Fransa ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre teknik direktör Şenol Güneş’in belirlediği aday kadroda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Sinan Bolat (Royal Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor).

Savunma: Mehmet Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Umut Meraş (Le Havre), Ömer Bayram (Galatasaray).

Orta saha: Deniz Türüç, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Yusuf Yazıcı (Lille), Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Hakan Çalhanoğlu (Milan).

Forvet: Burak Yılmaz (Beşiktaş), Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf).

A MİLLİ FUTBOL TAKIMI’NIN PROGRAMI BELLİ OLDU

A Milli Takım, 7 Ekim Pazartesi günü İstanbul’da toplanacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Şenol Güneş’in aday kadroya davet ettiği futbolcular, Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde saat 15.00’te bir araya gelecek.

Şenol Güneş, aynı gün saat 14.00’te tesiste bulunan Orhan Saka Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenleyecek.

A Milli Takım, Arnavutluk maçı öncesindeki tüm çalışmalarını Riva’da yapacak.

Teknik direktör Şenol Güneş ve aday kadrodan bir futbolcu, 10 Ekim Perşembe günü saat 17.30’da tesislerde basın toplantısı düzenleyecek. Ay-yıldızlılar, Arnavutluk maçının son çalışmasını da aynı gün saat 18.00’de gerçekleştirecek.

Türkiye-Arnavutluk karşılaşması, 11 Ekim Cuma günü Ülker Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak ve TRT 1’den canlı yayınlanacak.

A Milli Takım, Fransa ile Saint-Denis şehrinde oynayacağı karşılaşma için 13 Ekim Pazar günü uçakla saat 11.45’te bu ülkenin başkenti Paris’e hareket edecek. Aynı gün Şenol Güneş ve bir milli futbolcu, TSİ 19.30’da Stade de France’da basın toplantısı düzenleyecek. Milli takım, bu müsabaka öncesindeki son çalışmasını da TSİ 21.00’de yapacak.

Fransa-Türkiye karşılaşması, 14 Ekim Pazartesi günü TSİ 21.45’te Stade de France’da oynanacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Editör: TE Bilisim