Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Kurumları için düzenlenen BİLSEM sınav tarihi yaklaşıyor. özel yetenekli olan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenecek BİLSEM sınavları ne zaman? Şimdi tüm veliler bu sorunun cevabını merak ediyor. Peki,  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek BİLSEM başvuruları ne zaman başlıyor?. Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN?

BİLSEM 2020 sınav tarihi ve başvuru kayıtları için bir tarih henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın zamanda sınav takviminin açıklanması bekleniyor. “BİLSEM sınavları ne zaman” ve “BİLSEM başvuruları ne zaman başlıyor” ile ilgili detaylar belli olduğunda haberlerimizden öğrenebileceksiniz.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Kurumu’dur. Öğrencilere, yeteneklerini geliştirip mevcut kapasitelerini mümkün olduğunca üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amaçlı eğitim verir.

BİLSEM’E NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) öğrenci seçimlerini Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla her yıl belirli tarihlerde yapılan sınav sonuçları neticesinde yapar. Söz konusu sınav ilkokul 1-2 ve 3 seviyesinde yer alan öğrencilere tablet ile dijital şekilde yapılır. Çocuğunun söz konusu dönemde sınava katılmasını isteyen veliler, sınav ücretini yatırmasının ardından sınıf öğretmeninden gözlem formunu alarak doldurabilir. Böylece daha önce bireysel olarak başvuru yapılamayan BİLSEM sınavına 2018 sonrası bireysel olarak da başvuru yapılmanın önü açılmış oldu. Öğrenciler sınıf öğretmenlerinin doldurduğu gözlem formu listesiyle sınava aday gösterilebilir.

Editör: TE Bilisim