Altunizade metrobüs durağında son günlerde yoğunluk yaşanması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışma başlattı.

İstanbul’da metrobüs durakları arasında en yoğun durakların başında Altunizade yer alıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı, İBB Sözcüsü ve Otobüs A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un söz konusu yoğunlukla ilgili ‘çözeceğiz’ sözü vermesine rağmen o noktadaki kuyruk çilesi devam ediyor. Ayrıca Avcılar’da da benzer bir tablo oluştu.

ÜST GEÇİT’İ KULLANMAK İSTEYENLER ÜCRET ÖDEMEK ZORUNDA

Durakta oluşan yoğunluğun azaltılması için vatandaşların geliş ve gidiş yönlerini şerit ve dubalarla ayıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, metrobüs girişlerinde bulunan bilet turnikelerini de yaya üst geçidinin giriş ve çıkışlarına aldı.

Söz konusu olan Altunizade durağında bulunan turnikeleri üst geçidin girişine çekerek yoğunluğu önlemeye çalışan İBB yetkilileri, bu sefer de başka bir soruna neden oldu. Çünkü üst geçidi sadece karşıdan karşıya geçmek için kullanan vatandaşlar da akbil kullanmak zorunda kaldı. 50 metrelik mesafe için köprünün diğer ucundaki iade chizlarını kullanarak paralarını iade alabiliyor. Ancak birçok vatandaş bunu yapmayı unutuyor ve üst geçidi ücretli kullanmış oluyor. Mağdur vatandaşlar, belediyeden daha akıllıca bir çözüm üretmesini bekliyor.

YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Öte yandan İBB sözcüsü Murat Ongun, bir dizi önlem alındığını açıklasa da yoğunluk sorunu giderilemedi. Zincirlikuyu’da da durağa gelen vatandaşlar turnikelerden geçmek için en az 20 dakika beklemek zorunda kaldı. Üsküdar-Çekmeköy metro hatlarının sefer sıklığına müdahale eden İBB yönetiminin metrobüs yoğunluğunu hesaba katmadığı ve her hafta yapılması gereken ulaşım koordinasyon toplantılarının gerçekleştirilmediği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim