İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa’nın doğu surları yakınından Müslümanlara ait Yusufiye Mezarlığı duvarından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) ait tabelaları sökmüştü. Küstah harekete AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepki geldi.

TÜRKİYE’DEN TEPKİ!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İsrail makamlarının TİKA’nın Kudüs’te restorasyonunu gerçekleştirdiği Yusufiye Mezarlığı’ndan Türk bayrağını taşıyan TİKA tabelalarını sökmesi, Türkiye’ye yönelik açık provokasyondur. O eserlerin ruhuna sinmiş değerler taşa ve toprağa kazınmıştır, tabela sökerek yok edilemez” ifadelerini kullandı.

SÖZDE İZİNSİZMİŞ!

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, TİKA tabelalarının kaldırılması talimatının İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesince dün verildiğini ve bu sabah da polis tarafından uygulandığını belirtti.

İşgal devleti İsrail Türk bayraklı levhaya bile tahammül edemedi

Dünya

Habere Git

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi yetkililerinin AA’ya gönderdiği yazılı açıklamada, söz konusu tabelaların “izinsiz” asıldığı iddiasıyla söküldüğü ifade edildi.

İSLAMİ ESERLERİN YÖNETİMİNDEN KUDÜS İSLAMİ VAKIFLAR İDARESİ SORUMLU

Buna karşın işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan mezarlıklar dahil tüm İslami eserlerin yönetiminden Kudüs İslami Vakıfllar İdaresi sorumlu. Söz konusu alanlarda çalışma yapılması için İsrail makamlarıyla gerekli koordinasyon Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yürütülüyor. İsrail polisinin bu sabah söktüğü TİKA tabelası 2010’dan bu yana mezarlıkta asılı duruyordu.

Editör: TE Bilisim