Türk Kızılayı, Bosna Hersek’te ülkedeki Kızılhaç ile yürüttüğü işbirliği kapsamında, ülkenin güneybatısındaki Tomislavgrad’da 250 büyükbaş hayvanın vekalet kesimini gerçekleştirerek, Kurban Bayramı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Bosna Hersek Federasyonu Kızılhaç Genel Sekreteri Namık Hodzic de Tomislavgrad, Livno, Kupres ve Donji Vakuf’ta dağıtım işlemlerinin yapılacağını belirterek, “Glamoc ve Bugojno şehirlerindeki aşevlerine de dağıtım yapacağız. Önümüzdeki günlerde ise Saraybosna, Mostar ve Zenica’daki aşevlerine de dağıtım yapılacak.” dedi

KARADAĞ’DA 490 KURBAN KESİLDİ

Bir diğer Balkan ülkesi Karadağ’da da Türk Kızılayı, Karadağ İslam Birliği işbirliğinde 210 büyükbaş ve 280 küçükbaş hayvanın vekalet kesimini gerçekleştirdi.

Sırbistan’da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinin Sjenica şehrinde de Türk Kızılayı vekalet kurban kesimi faaliyetinde bulundu.

Türk Kızılayı’ndan Mustafa Çiftçi, Türkiye’den 11 kişilik ekiple geldiklerini ifade ederek, “Kurban Bayramı’nın ilk gününde Sjenica’da toplamda bin 750 hisse, 250 büyükbaş hayvanın vekalet kesimini yapacağız. Hisseleri Sancak’taki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı ise Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 145 ülkede vekalet kurbanı keseceğine işaret ederek, “Bu ülkelerden biri Bosna Hersek. TDV, bu yıl Bosna Hersek’e 70 kurban gönderdi. Hisse kurbanların kesimi bugün Visoko şehrinde gerçekleştirildi” değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek İslam Birliği ile birlikte kurban hisselerinin ülkenin kuzeyindeki Krajina bölgesindeki göçmenlere dağıtılacağını söyleyen Atlı, “Göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere oradaki mutfaklara gönderildi. Kurbanlar usulüne uygun olarak kesilmiştir. Buradan göçmenlerin ihtiyaçlarını düşünen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim