2020 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme ve hesaplama, araç vergisi ödeme ve hesaplama nasıl yapılır? sorusu otomobil sahiplerinin özellikle yeni yıla girdiğimiz bu ayda en çok araştırdığı konu oldu. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olamk üzere 2 taksit halinde ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksidi 2020 yılı Ocak ayı itibariyle alınmaya başlandı. Resmi Gazete’de daha önce yayımlanan ilana göre yeniden değerleme oranı yüzde 12 olarak belirlenen 2020 MTV ödemelerinde vatandaşlar, ödeyecekleri araç vergisinin net miktarı da öğrenmek istiyor. İşte, 2020 MTV ödeme, hesaplama nasıl yapılır? Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi son gün ne zaman? Araç vergisi 2020 yılı ödeme ve hesaplama tablosuna ilişkin ayrıntılı bilgilere haberimizden erişebilirsiniz.

2020 MTV ÖDEME, HESAPLAMA NASIL YAPILIR? MTV ÖDEMESİ SON GÜN NE ZAMAN?

MTV 2020 hesaplama işlemi için yapmanız gereken, https://ivd.gib.gov.tr/ adresine giriş yaparak üst menüde yer alan ‘Hesaplamalar’ kısmına ardından Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama kısmına tıklayıp, açılan sayfada yer alan formu doldurarak ‘Hesapla’ butonuna tıklamaktır.

MTV 2020 ÖDEME NASIL YAPILIR?

MTV 2020 sorgulama ekranı, yeniden değerleme oranı yüzde 12 olarak belirlenen Motorlu Taşıtlar Vergisi için yeni yılda araçlarına ne kadar ödeme yapacağını merak eden vatandaşlarca araştırılıyor. 1.0, 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 motor hacimlerine sahip olan araç sahiplerinin yeni yılda ne kadar vergi ödeyeceğini listeleyecek olan 2020 MTV hesaplama ekranı, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden görüntülenebilir. Aşağıda verdiğimiz link üzerinden açılan sayfada yer alan MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme kısmına tıklayın. Açılan pencerede yer alan TC kimlik numaranız ve plaka bilginiz ile (varsa özel plaka bilgisi) MTV 2020 sorgulaması yapabilirsiniz. Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız. Borcunuzu 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Yabancı plakaya ilişkin ödeme yapabilmek için, ‘Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum’ kutucuğunu işaretleyiniz. T.C. kimlik numarası ve ya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz. Plakanızı bitişik girmelisiniz.(Örneğin: 06JJJ06 gibi.) Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır.(Örneğin: 06 ŞAHİNLER A.Ş. 009 gibi.)

MTV 2020 ödeme ve hesaplama ekranı

2020 MTV BORCU NASIL ÖDENİR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) birinci taksit ödemesi için tanınan süre 31 Ocak Cuma günü dolacak. Bu yıl uygulanacak MTV, ocak ve temmuz ayları olmak üzere iki taksitte ödenecek. İlk taksit ödeme süresi 31 Ocak Cuma günü sona erecek. MTV’nin ilk taksidi, Gelir İdaresi Başkanlığına ait www.gib.gov.tr internet sitesi, İnteraktif Vergi Dairesi, İnternet Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden 02.00-22.00 saatlerinde ödenebiliyor.

MTV hesaplama 2020 tablosu: 2020 MTV TUTARLARI İLE HANGİ ARAÇ NE KADAR ÖDEME YAPACAK?

Editör: TE Bilisim