Galatasaray’da yeni sezonda kadroda düşünülmüyen Faslı futbolcu Younes Belhanda ile yollar ayrılmak üzere. Oyuncunun Suudi Arabistan kulübü Al Hilal’e imza atması artık an meselesi.

SENEDE 3,5 MİLYON EURO KAZANIYOR

Gelen bilgilere göre, Dursun Özbek döneminde Dinamo Kiev’den 8 milyon euroya transfer edilen, Galatasaray’dan yıllık 3,5 milyon euro kazanan Younes Belhanda, yapılan görüşmelerde sarı kırmızılı kulüpte kalmak istediğini belirtti. Ancak Fatih Terim’in önümüzdeki sezon Faslı 10 numarayı takımında görmeyi düşünmediği kendisine iletildi. Bunun üzerine gelişmeledrden haberdar olan Al Hilal’in Galatasaray yönetimiyle masaya oturmak için harekete geçtiği öğrenildi.

ALAMINOS’TAN AÇIKLAMA

Transfer çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Al Hilal Sportif Direktörü Josep Alaminos, Belhanda transferi konusunda sorulan sorulara kaçak cevaplar verse de ‘Bu işi yönetim bitirecek’ şeklindeki ifadeleri Galatasaraylıları heyecanlandırmaya yetti.

DERBİDE KENDİ İPİNİ ÇEKTİ

Oynadığı silik futbolun yanı sıra kritik maçlarda ortalarda gözükmeyen, derbilerde ise sık sık takımını eksik bırakan Belhanda’nın Fenerbahçe derbisinde oyundan atılması, Fatih Terim’in sabrını taşıran son damla oldu. Kadıköy’de sarı kart görmesin diye oyundan alınırken Deniz Türüç’e yaptığı hareketle sadece Terim’in değil tüm camianın tepkisini toplayan 29 yaşındaki orta saha oyuncusu bir anlamda kendi eliyle ipini çekmiş oldu.

KATKISI ÇOK DÜŞÜK

Bu sezon ligde 15 maçta 3 penaltı golü atan Belhanda, sadece 1 asist yaparken, oyuncunun Şampiyonlar Ligi’nde ise hiçbir varlık gösterememesi ayrılık için bir diğer etken olarak gösteriliyor.

Editör: TE Bilisim