Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden de zaferle ayrılması muhalefet kanadında hesapları tersine çevirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üst üste 9. seçim hezimetini görmezden gelip skandal bir şekilde, “Seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir.” açıklamasının ardından, muhalif medyanın rüzgarıyla hareket eden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun açıklaması merakla bekleniyordu.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendiren Karamollaoğlu, seçimden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik ettiğini söyledi. Karamollaoğlu, yeni dönem Meclis çalışmalarında adalet, ahlak, eğitim ve ekonomi konuları üzerinde durulmasını temenni ettiklerini söyledi.

SP’NİN OYLARIYLA MECLİSE GİREN CHP’Lİ VEKİLLER

24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’na karşı kurulan Millet İttifakı’nda yer alarak ihaneti tescilleyen Saadet Partisi, kendi listelerinden Meclise milletvekili gönderemedi, partiye giden oylar CHP’ye yaradı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Temel Karamollaoğlu, CHP’nin Meclise vekil göndermesini ittifakın gereği olarak değerlendirdi. Karamolladoğlu “İttifaktan en fazla payı siz almak istersiniz ancak vatandaşın tercihi başka türlü olursa ona da yapacak bir şey yoktur.” ifadelerini kullandı.

DİP DALGA BEKLİYORDU

Partisinin 2015 seçimlerinde aldığı yüzde 1’lik oy oranını görmezden gelerek ülke yönetimine talip olan, “dip dalga” planı elinde patlayan Karamollaoğlu, “Saadet Partisi olarak beklediğimiz neticeyi göremedik ama milletin iradesine de saygılıyız.” dedi.

İSTİFA AÇIKLAMASI: GEREKİRSE ÇEKİLİRİM

Parti genel başkanlığı görevine devam edip etmeyeceğine yönelik soru üzerine de Karamollaoğlu, “Devam etmemi istedikleri takdirde bu vazifeden imtina ediyorum diyemem ama en ufak bir tereddüt varsa ve değişim gerekiyorsa hiç tereddüt etmeden çekilirim.” diye konuştu.

İTTİFAK DEVAM EDECEK Mİ?

Karamollaoğlu, yerel seçimlerde ittifak sürecinin devam edip etmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlarken, mahalli seçimlerde ittifak konusunun gündemde olacağını düşünmediğini söyledi.

Değdi mi Karamollaoğlu?Türkiye

Editör: TE Bilisim