Diriliş Postası Muhabiri Furkan Dursun Benli/Türkiye

İstanbul’un Bakırköy İlçesindeki Basınköy Mahallesi’nde uzun yıllar hizmet veren PTT şubesinin Bölge Genel Müdürlüğü’nün kararı ile kapılması sonucu mahalle sakinleri büyük sorun yaşıyor. Diriliş Postası ekibi olarak bölgeye giderek hem Mahalle Muhtarı Erol İnan ile hem de mahalle sakinleriyle görüşerek olayın nabzını tuttuk.

Basınköy’de 60 yıldır hizmet veren PTT şubesinin kapatılması bölgede yaşayan vatandaşların birçok sorunla karşılaşmasına yol açtı. Fatura ödemelerinden, trafik cezalarına, kargo işlemlerinden daha birçok ihtiyacın karşılanmasını sağlayan PTT’nin maddi yetersizlikten dolayı kapatıldığı ifade ediliyor.

“VATANDAŞLARA CEVAP VEREMİYORUM”

Basınköy mahalle muhtarı Erol İnan postanenin kapatılmasından sonra yaşadıkları sıkıntılarıanlatan Mahalle Muhtarı İnan “Postanenin kapatılması bizi çok etkiledi. Önceden işlemlerimizi kolay ve hız bir şeklide halledebilirken şimdi çok zor bir şekilde halledebiliyoruz. En yakın PTT şubesi ya Florya’da ya da Cennet Mahallesi’nde. Fakat orası da en yakın postane şubesi olsa dahi mesafesi uzak. Bu uzak yolu kat edip oraya ulaşsak dahi oradaki postanede aşırı sıra oluyor. Vatandaşlar yarım saat, bir saat sıra bekliyor. Postanede sıra olmasa dahi ulaşım çok zor. Taksi haricinde başka bir ulaşım vasıtamız yok. Taksiye binmek istesek pahalı olduğu için maddi bir külfet oluyor. Cennet Mahallesi dışında Florya’ya mı gidelim? Oraya gitsek yine birçok problemle karşı karşıyayız. Kendi arabamla gitmek istesem arabamı park edecek yer bulamıyorum. Ana artele park etsem trafik cezası kesiliyor. Zaten trenimiz vardı onu da kaldırdılar, otobüs veya minibüs ulaşımımız zaten yok. Bu yüzden her yönden mağdur durumdayız. Ben vatandaşlarımıza cevap veremiyorum.” dedi.

MUHTARLIKTAKİ RESMİ İŞLEMLER AKSADI

PTT’nin kapatılmasından en çok bölgede ikamet eden yaşlılar etkilendiğini söyleyen İnan, Mahallede çok yaşlı vatandaşların yaşadığını Basınköy’deki PTT’ninkapatılması nedeniyle diğer bölgedeki postaneye ancak yürüyerek gitmek zorunda olduklarını veya ticari taksi kullanmaları gerektiğini vurguladı. Pahalı olduğu için taksiye binmek istemeyen yaşlıların dinlenerek diğer bölgelerdeki postaneye gidebildiklerini belirtti. Bu duruma tepki gösteren muhtarİnan “Bu durum insanlara çile gibi bir şey.” dedi.

Muhtarlık görevini yürütürken de yaşadığı sıkıntıları dile getiren Basınköy Mahalle Muahtarı Erol “Ben size kendi açımdan da bazı şeyler anlatayım. Örneğin bana vasili kağıdı geliyor.15 gün asılacak çünkü bu tarihler içerisinde itiraz edilebiliyor. Eğer itiraz yoksa benim bu raporu tekrardan geri göndermem gerekiyor. Şimdi bizim postanemiz kapatılmasaydı bu belgeyi çok hızlı bir şekilde gönderebilecektim. Ama kapatıldığı için en yakın olan Cennet Mahallesi’ndeki postaneye gidebilirim. Fakat orası da en yakın postane şubesi olsa dahi mesafesi uzak” dedi.

“ARTIK EMEKLİ MAAŞIMI KENDİM ÇEKEMİYORUM”

Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki Atiye Esen Yalçın Basınköy Mahallesi’ndeki postane’nin kapatılmasından dolayı çok zorluk yaşadıklarını ifade ederek “Buradaki PTT kapatılınca emekli maaşımı kendim giderek alamaz oldum. Bazen komşum alıyor, bazen kızımı gönderiyorum. En çok sıkıntıyı maaşımı almada yaşıyorum. Önceden faturalarımızı ve diğer ödemelerimizi buradaki PTT’den yapardık fakat kapatılınca bazı ödemeleri veya işlemleri banka yoluyla yapmaya başladık. Hesaplarımızı bankaya aldırdık.” dedi. Ayrıca mahalle sakini Yalçın, PTT’nin tekrar açılmasını istediklerini söyleyerek, yetkililerin yaşanan sıkıntılara cevap vereceğine inandıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim