Muharrem-i Şerif’in 10’uncu günü (29 Ağustos 2020 Cumartesi) idrak edilen Aşure gününde Müslümanlar bu mübârek günün manevi feyz ve bereketinden istifade edebilmek için yapılacak ibadetler, kılınacak namaz ve okunacak dualar hakkında araştırma yapıyor. Özellikle bugüne özel kılınması tavsiye edilen nafile namazlar ve namazdan sonra okunacak dualar merak ediliyor. Peki, Aşure Günü kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? İşte Aşure günü namazı kılınışı ve okunacak dualar hakkında detaylı bilgi haber içeriğinde.

Aşure Günü okunacak dualar yapılacak ibadetler! Aşure Gecesi ve günü hangi zikirler çekilir?

Hayat

Habere Git

Aşure Günü kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır İşte Aşure günü namazı kılınışı ve okunacak dualar

Aşure günü kuşluk vaktinde 2 rekat, öğle ile ikindi namazı arasında ise 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte 1 Fatih ile 50 İhlâs-ı Şerif okunur. Namazların kılınış şekli yatsı namazının ilk ve son sünneti gibidir.

Kuşluk vakti kılınan 2 rekat namazdan sonra 100 defa, ‘Allâhümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhin ve İbrâhîme ve Mûsâ ve Îsâ ve mâ beynehüm mine’n-nebiyyîne ve’l-mürselîn, salevâtullâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn.’ okunur.

Öğleden sonra kılınan 4 rekat namazdan sonra 70 defa İstiğfâr-ı Şerîf, 70 Salevât-ı Şerîfe ve 70 defa da ‘Lâ havle ve-lâ-kuvvete illâ-billâhi’l-Aliyyi’l-Azıym’ denir.

Namazın ardından dualar edilir.

Editör: TE Bilisim