Cumhurbaşkanlığı konutunda görüşme gerçekleştiren Radev ve Kovind, Bulgaristan ve Hindistan’ın önümüzdeki yıllarda ikili ticaret hacmini ikiye katlamak için katma değeri yüksek olan alanlarda işletmeler arasındaki bağlantıları teşvik etme konusunda anlaştılar.

Bu ziyaret, son 15 yıl içinde bir Hindistan Cumhurbaşkanı’nın Bulgaristan’a yaptığı ilk ziyarettir ve bununla Bulgaristan ile Hindistan arasındaki en üst düzeydeki siyasi diyalog ortamı da yeniden tesis edildi.

Ram Nath Cotvind başkanlığındaki heyette çok sayıda Hint şirketinin temsilcileri yer alıyor. Radev ve Kovind, bilgi teknolojileri, nükleer araştırma, uzay araştırmaları, savunma, eczacılık, tarım ve turizm alanlarının, ticaret bağlantılarının teşvik edilmesi için özellikle umut verici alanlar olduğunu öne sürdüler.

“EKONOMİK İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Radev,”Hindistan, son 10 yılda gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) değerli istikrarlı bir şekilde yüzde 7-10 oranında yükseldi ve Bulgaristan, karşılıklı ilgi alanlarındaki yatırım işbirliğini güçlendirmek için çalışacak” ifadelerini kullandı. Mevkidaşı Kovind ise, ”Siyasi ilişkilerimizin derinliğini yansıtabilmemiz için ekonomik ilişkilerimizi önemli ölçüde güçlendirmeliyiz” mesajını verdi.

Ziyaretin Bulgaristan ve Hindistan arasında doğrudan bir havayolu hattı açılması, iş dünyası arasındaki bağlantıları, ikili ticaret ilişkileri ve ortak projeleri daha da arttırması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim