Levent Gültekin-Özel Haber

Yıllarca Ege temsilcisi Altay’da çeşitli görevlerde bulunan ve genelde alt yapılarda çalışan tecrübeli antrenör Tahir Karapınar’ın Fenerbahçe’nin başına geçmesi tüm futbolseverleri şaşırttı.

“KADRO SORUNUNU ÇÖZEBİLİR”

Futbol hayatı boyunca İzmir’in dışına çıkmayan, Altay ve Göztepe gibi takımlarda top koşturan, antrenörlük kariyerine 2009’da yine Altay’da merhaba diyen Karapınar en son 6 yıl önce Manisaspor yardımcı hocalık yaparken 53 yaşındaki teknik adamın Fenerbahçe’de Futbol Altyapı organizasyonu ve futbol akademi altyapı koordinatörü olarak göreve getirilmesi dikkat topladı. Uzun zamandır alt yapıdan A takıma yetenekli oyuncu kazandıramayan sarı lacivertli kulübün Tahir Karapınar’la bu sorunu halletmesi beklenirken, kararın alınmasında Fenerbahçe’nin elit liglerde çok gerilerde olması Ali Koç’un tepkisini çektiği belirtildi.

YENİ OLUŞUM HAZIRLIĞI

Hemen hemen hiçbir yaş grubunda başarılı olamayan ve antrenör Serdar Dayat’la yollarını ayıran yönetimin Tahir Karapınar’la yeni bir oluşuma hazırlandığı bildirilirken, alt yapıda oynayan gelecek vaad eden yetenekli futbolcuların bir bir elden kaçması yönetimin radikal karar almasına neden olduğunu ortaya çıkarttı. Batın Öztürk, Bekir Akın ve nice milli oyuncuyu serbest bırakan alt yapı antrenörleri büyük tepki toplarken, Fenerbahçe’nin Elit A’da 8.sırada, Gelişim Liglerinde ise ezeli rakiplere oranla gerilerde kalması Tahir Karapınar’a Sarı Kanarya’nın kapılarını açmaya yetti.

Editör: TE Bilisim