Diriliş Postası Muhabiri Ceyhun Aşirov/Rusya

Konuyla ilgili detay vermeyen Rosneft yetkilileri “Venezuela pazarından hisselerimizi satarak çekildik, orada kalmamızın anlamı yok” açıklamasını yaptılar.

Geçtiğimiz haftalarda ABD, Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya verdiği destek nedeniyle Rusya’nın Rosneft petrol şirketine yaptırım uygulamıştı.

Washington’un aldığı yaptırım kararının ardından Rosneft petrol şirketinin başkan yardımcısı Didier Casimiro’yu da yaptırımlar listesindeydi.

Öte yandan ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hakkında, “uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı” suçlamasıyla iddianame hazırladı. ABD ayrıca, Maduro’nun yakalanması veya tutuklanması için bilgi verenlere 15 milyon dolar ödül verileceğini duyurmasının ardından Rusya’dan gelen bu karar dikkat çekti.

ABD’DEN RUSYA’YA ŞOK MADURO UYARISI: BİRKAÇ HAFTAYA BEDELİNİ ÖDEYECEKLER!

ABD Başkanı Trump’ın Venezuela Özel Temsilcisi olarak atadığı Elliot Abrams, Rusya’nın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya verdiği desteğin cezasız kalmayacağını bildirmişti.

Elliot Abrams, “Bir diktatöre verilen desteğin ne demek olduğunu Rusya yakın zamanda anlayacak” demişti.

Trump’ın temsilcisi Abrams açıklamalarını sertleştirerek, Maduro’ya eskiden destek olanlar ve desteklerini hale sürdürenler uyarılarımızı dikkate almak zorundalar’’ ifadelerini kullanmıştı.

Abrams, “Madura konusunda uyarılarımızı dikkate almayanlar ve hala ona desteğini sürdürenler birkaç hafta içinde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaklar’’ diyerek Rusya’ya süre vermişti.

ABD, MADURO’YA DESTEK VERDİĞİ GEREKÇESİYLE RUS PETROL ŞİRKETİNİ YAPTIRIM LİSTESİNE ALMIŞTI

Washington’un aldığı yaptırım kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, Rosneft petrol şirketinin başkan yardımcısı Didier Casimiro’yu da yaptırımlar listesine eklenmişti.

ABD’nin bu kararından sonra Şirketin değerinde düşüşler izlenmişti.

Editör: TE Bilisim