İnsanlığın ortak bir mücadele vererek çözüm aradığı yeni tip koronavirüs (COVID-19) sürecinde milyonlarca kişi online platformlar üzerinden gönüllülük faaliyetlerine ulaşmaya çalışıyor. Sosyal yaşamlarını sürdürmek ve karantina süreçlerinde vakitlerini keyifli şekilde geçirmek isteyen milyonlarca insan online içeriklere ilgi gösteriyor. Gönüllü faaliyetlere erişebilmek için arama motorlarına içerikleri sorgulatan kullanıcılar içerikleri dağınık şekilde buluyorlar.

Gönüllü Faaliyetlere ve Erasmus+’a İlgi Arttı!

Erasmus+ veya benzeri içerikleri sorgulatan kullanıcılar ya bekledikleri içeriklere ulaşamıyor ya da bu içerikleri dağınık yerlerde bulabiliyorlar. Benzer şekilde ulaşılan içeriklere dair yeterli bilgi sahibi olunmadığı anlarda proje ve hizmetlere ulaşıp yararlanabilme noktasında da yeni problemlerle karşılaşılabiliyor. Kişilerin kendilerini geliştirebilme ve fırsatlardan yararlanabilme haklarının zorlu bir arama sürecine takılması yeni bir ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Kurulan yeni dijital platformla birlikte Gençlik Projeleri ‘ne dair güncel faaliyetler paylaşılıyor, kullanıcıların faaliyetlere ulaşabilmeleri adına özgün içeriklerle yönlendirmeler sağlanıyor. Böylelikle gönüllülük faaliyetlerine gösterilen ilgi uygun içerikler sayesinde kişiler için birer rüya olmaktan çıkıp bir adım uzakta olan bir amaca dönüştürülüyor.

Youth Project Group Gençlere Fırsatlar Sunuyor!

Youth Project Group’u kuran ve çalışmaları koordine eden Taha DOĞANAY, “Pandemi süreci sırasında ve süreç sonunda insanların yaşamlarını kolaylaştırıp verimli vakit geçirebilecekleri bir paylaşım platformu kurduk. İnsanlığın ve devlerin ilk defa ortak bir mücadele zemininde buluştuğu süreçte isteğimiz, hiçbir karşılık beklemeden insanların kendilerini geliştirebilmeleri ve pandemi süreciyle başlayan yeni yaşam algısını doğru hizmetlerle zenginleştirmekti. Başlatılan bu çalışmaya zamanla Türkiye’nin farklı bölgelerinden genç destekçiler de bularak değerli bir çalışmayı sürdürüyoruz. Amacımız gençlerin hem ülkede hem de dünyada olup biten faaliyetlere ulaşmasını, bu faaliyetlere dahil olabilmesini ve gençlik çalışmalarına dair bilgi stoklarını geliştirebilmelerini mümkün kılmak. Umarım bu çalışma daha da ileri noktalara taşınarak ülkemiz ve insanlık adına çok daha değerli yerlere ulaşır. Ülkemizin her bölgesinde faaliyetler düzenleyen kurum ve gönüllü kuruluşlara da ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Editör: TE Bilisim