Trabzonspor Avrupa sahnesinde bu sezon 4. maçına çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde rakip Rus ekibi Krasnodar. Bordo-Mavili takımın teknik direktörü Ünal Karaman kadroda büyük bir rotasyona giderek birçok genç oyuncuya ilk kez 11’de şansı verdi. Taraftarlar bu futbolcuların kim olduğunu merak ediyor. Bunlardan ikisi Abdurrahim Dursun ve Muhammet Akpınar Peki, Abdurrahim Dursun kimdir, kaç yaşında? Muhammet Akpınar kimdir ve kaç yaşında?

Abdurrahim Dursun kimdir?

Trabzonspor alt yapısında yetişen Abdurrahim Dursun merdiven basamaklarını bir bir tırmanarak A Takım kadrosuna kadar yükselmiştir. 2017 sezonunda 50 Bin euro karşılığında profesyonel sözleşme imzalayan Abdurrahim Dursun Türkiye U21 Milli Takım kadrosunda da yer almaktadır. Defans ve sol bek mevkilerinde oynamaktadır.

1998 yılında dünyaya gelmiş, aslen Bayburt’ludur ve Bayburt doğumludur.

Muhammet Akpınar kimdir?

UEFA Avrupa Ligi C Grubu dördüncü maçında Trabzonspor, Krasnodar deplasmanına konuk oluyor. Kulübün altyapısında yetişen 17 yaşındaki Muhammet Akpınar, 7 Kasım Perşembe saat 20:55’te başlayacak mücadelede Trabzonspor’un ilk 11’inde kendine yer buldu.

6 Şubat 2002’de Trabzon’da dünyaya gelen Muhammet Akpınar, futbol kariyerine Trabzon Telekomspor’un altyapısında başladı. 2015’te Trabzonspor’un altyapısına geçen genç isim, 2017 yılına gelindiğinde U16 takımına geçti. 1 sene sonra U17 takımına yükselen Muhammet, 2019’un yazında U19 takımına girdi. Burada şu ana kadar 9 maça çıktı ve 4 gol kaydetti.

Santrfor mevkinde forma giyen Muhammet, aynı zamanda sağ ve sol kanatta da görev alabiliyor. 1,85 boyunda olan genç futbolcu U17 Milli Takımı’nda 7 maçta görev alıp 2 gol attıktan sonra Eylül 2019’da U19 Milli Takımı’na seçildi.

Editör: TE Bilisim