Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Türkiye’nin Yunanistan ile savaşması durumunda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Türkiye yanında savaşacağını açıklaması, Yunan kamuoyunda büyük tedirginlik doğurdu. Ankara karşısında zaten büyük korku yaşayan, “80 milyon ile nasıl baş edeceğiz” sorusuyla meşgul olan Yunan Silahlı Kuvvetleri, ÖSO üyelerinin “Türkler ile omuz omuza savaşırız” sözlerinin ardından ne yapacağını şaşırdı.

ERDOĞAN ONAYLI BİR PLANMIŞ

Devlet kanalı ERT ve diğer özel televizyon kanalları bu konuya çok geniş yer verirken, Türkiye’de yaşayan Yunan muhabirlerine bağlanan televizyon kanalları, söz konusu gelişmeyi arkadan dalgalanan Türk bayrağı eşliğinde izleyicilerine sundu.

Meseleyi çok yanlış anlamışlar!

Diğer yandan Kathimerini gazetesi de, Türkiye‘nin Ege ve Doğu Akdeniz’de Yunan oldubittilerini kabul etmemesini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güç zehirlenmesiyle alakalı olduğunu öne sürdü. Bu yaklaşım, Türkiye’nin egemenlik haklarını ve Antalya Körfezi’ne hapsedilmesi yönündeki Yunan ve Rum planını kabul etmeyen ülkemizin tavrının Ege’nin karşı kıyısında ne kadar yanlış anlaşıldığını ortaya koyuyor. Ancak Avrupa Birliği ve ABD, Yunanistan’ın bu küstah tutumunu desteklediği için Ege ve Doğu Akdeniz’de anlaşmazlığın çözülmesi uzun yıllar alacak gibi.

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Proto Thema bu konuyu manşetine taşırken “Ülkemize karşı tehditkar tutumundan vazgeçmeyen ve sürekli olarak provokatif açıklamaların geldiği Türkiye, şimdi de Suriye’li savaşçıları (ÖSO) kendi tarafında savaştırmak istiyor. Türkler’in Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği harekatlarda etki alanını kullanmak için kullandığı Suriyeli unsurları Yunanistan karşısında da kullanma niyeti olduğunun Türk medyasında açıkça dillendirilebilmesi bir mesaj teşkil ediyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de basının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkı kontrolü altında olduğu yazılırken “Bu şartlar altında hükümet yanlısı yayın organlarının bu konuyu büyük cesaretlilikle gündeme getirmesi, Erdoğan’ın bu yönde haberler çıkması için onay verdiğinin ispatı” denildi.

Editör: TE Bilisim