TFF 1. Lig maçları için heyecan fırtınası bu hafta başlıyor. Bu sezon 58. kez oynanancak TFF 1. Lig’de ilk müsabaka yarın Menemenspor ile Altınordu arasında yapılacak. TFF 1. Lig’de normal sezonu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar, doğrudan Süper Lig’e yükselecek. Oynanacak maçların hangi kanalda olacağı ise merak konusu oldu. Peki, TFF 1. lig maçları hangi kanalda yayınlanacak? Bu sezon Süper Lig TRT’de mi yayınlanacak? Detaylar haberimizde…

BU SEZON SÜPER LİG TRT’DE Mİ?

Bu sezon Süper Lig maçları beIN Sports’tan canlı olarak yayınlanacak. Fakat Digitürk, TFF 1. Lig yayınını da kârlı olmadığı gerekçesiyle bırakmak istediğini TFF’ye bildirmişti.

TFF 1. LİG MAÇLARI HANGİ KANALDA YAYINLANACAK? 

TFF de bu konuda TRT ile el sıkıştı. Maçlar şifresiz yayınlanacak. Kararın bugün açıklanması bekleniyor.

Yayın ihalesinde TFF 1. Lig canlı yayınları,  Süper Lig özetleri bir paket olarak 45 milyon dolara satılmıştı. Diğer yandan TFF ile Digitürk arasındaki yayın krizi henüz aşılabilmiş değil.

Takımlar

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm liglerde düşmenin kaldırılmasıyla, geçen sezonu düşme hattında tamamlayan Adanaspor, Ankaraspor ve Eskişehirspor bu sezon da TFF 1. Lig’de kaldı.

TFF 2. Lig’den yükselen Yılport Samsunspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Tuzlaspor’un yanı sıra Adana Demirspor, Akhisarspor, Altay, Altınordu, Ankara Keçiörengücü, Balıkesirspor, Boluspor, Bursaspor, Giresunspor, İstanbulspor, Menemenspor ve Ümraniyespor 
ligde mücadele edecek.

İzmir ve İstanbul’dan üçer, Ankara, Adana ve Balıkesir’den ikişer takımın bulunacağı ligde, Bolu, Bursa, Giresun, Eskişehir, Manisa ile Samsun’dan birer ekip yer alacak.

Editör: TE Bilisim