Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’de önemli temaslarda bulundu. Görüşmede, Libya başta olmak üzere birçok konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programını takip eden gazeteciler arasında yer alan Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de vardı. Erem Şentürk Cezayir sokaklarına indi ve halkın nabzını tuttu.

Cezayir halkının Türkiye’ye çok ilgili olduğunu vurgulayan gazeteci Erem Şentürk, “Cezayir’de Türkiye’yi sordum. Bizim onları tanıdığımızdan çok tanıyorlar bizi. Bizi çok iyi biliyorlar. Generaller Rus Akademisinden mezunmuş, Çin Para vermiş, Fransız zihinleri tarumar etmiş bir yere kadar. Halk arasında Türkiye aşkı çok dikkate alınması gereken büyük bir güç.” dedi.

Cezayir’de Fransa’nın hala etkili olduğunu belirten Şentürk, “Elbette Cezayir’de Fransız etkileri hala var ama Cezayir bu kalıntıları silmek için ciddi mücadele veriyor. Fransa hala burada yazar, çizer, akademi ve medya etrafını etkiliyor ama halk her şeyin farkında. Bizim bu mücadeleyi de fark edip destek olmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Çin’in Afrika’da etkisine değinen Erem Şentürk, “Afrika’da Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika gibi Avrupalı sömürgecilerle birlikte Hindistan ve elbette Çin ciddi etkili ülkeler. Çin 20 yılda 136 milyar dolar kredi dağıtıp, 10 bin şirket 700 Konfüçyüs Enstitüsü ve 2000 temsilcilikle resmen Afrika’yı işgal ediyor.” diyerek Çin emperyalizminin Afrika’yı nasıl ele geçirmeye çalıştığını anlattı.

İşte, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk’ün Cezayir sokaklarındaki izlenimleri…

Editör: TE Bilisim