Süper Lig’in ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’de süardüren Fenerbahçe’de başkan Ali Koç, takımın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının karşısına çıktı. Koç konuşmasında Futbo Federasyonu, Galatasaray ve Trabzonspor hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

Ali Koç’un açıklamalarından satır başları şöyle:

“NASIL ADİL OLMADIKLARINI…”

Tahkim Kararı ve Fenerbahçe’nin harcama limitlerine dair yaptığı başvuru, bazı medya kuruluşlarında çok başka şekillerde ele alınıyor. Adil rekabet isteyenlerin, nasıl adil rekabet içinde olmadığını dilimin döndüğünce size anlatacağım. Sabır taşımız çatladı.

“TFF DOĞRU YOLU BULAMIYOR”

Tahkim’e harcama limitlerini attırmak için başvurmadık. Hesaplamalardaki yanlışlıklarla ilgili başvurduk. Beşiktaş, faizlerle ilgili itiraz etti. Faizlerin hesaplanmaya etkisinin gözden geçirilmesini istedik. Zaten altı aylık dönem gerçekleşmiş, tahmini bir faiz rakamı kullanılmasının mantıksız olduğunu söyledik. TFF de böyle düşünüyor ama ne hikmetse, doğru yolu bulamıyorlar. Karşımızda bir engel var gibi ilerleyemiyoruz.

Takım harcama limitlerinin hesaplanma şekline itiraz ettik. Faiz hesaplanırken, sadece futbol hesaplanıyor. Ana para hesaplanırken, hem dernek hem de futbol oeprasyonu hesap ediliyor. Bu hem hukuki hem de finansal açıdan doğru olmadığını söyledik. Tahkim bu itirazları reddetti. Onları da anlıyorum çünkü bu çok yeni bir konu.

“HARCAMA LİMİT SİSTEMİ ÇÖKECEK”

(TFF’nin Harcama Limiti) Bu iş ileriye doğru çökecek. Birkaç sene sonra bu işin olamayacağının herkes farkında. Bankalar Birliği, kulüpler, TFF herkes bunun farkındayken, birbirimizin gözünün içine bakarak çökecek sistem üzerinden neden ilerliyoruz? Başından kurgularken, neden ‘Şimdi böyle gitsin, sonra bakarız’ düşüncesi var.

MUSTAFA CENGİZ’İN DEDİĞİ SÖZÜ AÇIKLADI

“Bankalar Birliği ile henüz sonuç alamadık. 5 yıl sonra kulüplerin gelirleri eksi çıkacak, bunu herkes biliyor. Bugün ana para ödemeyenlerin harcama limitleri yüksek çıkıyor. Biz Bankalar Birliği ile yapamadığımız için harcama limitimiz böyle. Bu model 5. sene kesin çökecek. Bir tişörtün, herkes tarafından giyilmesi bekleniyor. Fenerbahçe olarak en çok borç bizde. Ödeme gücümüz de farklı, miktarlar da. İmzaladığımız an, 250 Milyon TL Fenerbahçe’nin ihtiyaçlarını karşılamıyor.

5. yıl gelince ne yapacağız, yeni bir anlaşma yapılacak ve 10 yıla uzatılacak. İmzalayan kulüpler ne kadar memnun, bunu da sormak lazım. Benim konuştuğum, imzalayan kulüplerdenm biri hariç memnun olan görmedim. Sayın Mustafa Cengiz, kendileri imzaladıktan sonra ‘Sizin yapılandırma ne durumda, sizden olumlu sonuç bekliyoruz.’ Yani ne demek bu, Fenerbahçe’nin anlaşmasından sonra diğer kulüpler için de yeni bir yol bulunabilir.

“BU SİSTEM TRABZONSPOR İÇİN KURGULANMIŞ”

Bu 250 milyon TL’lik ana para, 5 yıllık süre en çok Trabzonspor’a yarıyor. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ne kadar kötü olduklarından bahsediyordu, iflastan bahsediyordu, Mayıs ayında rahatladıklarını söyledi. O arada ne oldu bilmiyorum. Trabzonspor’a göre kurgulanmış bir model, zorunlu olarak da diğer kulüplere sunulmuş. Hani diyorlar ya yolda giderken kural değişmez, 5. yılda yeniden değişecek. Şu da olabilir, ‘Burası Türkiye, imzalayaın sonra bakarız.’ Bunu da anlayabiliyorum. Çok ağır maddeler var, belki de genel kurula gidip sorabiliriz.

“FENERBAHÇE’NİN TALEBİ OLMADI”

Fenerbahçe’nin harcama limitlerinin yüzde 30 olmasında da bir talebi olmadı, %40’a yükseltilmesinde de talebi olmadı. Açın, TFF’ye sorun. Biz sadece sistemin sıkıntılı olduğunu anlattık. Bize, ‘TFF ile konuşun yüsde 50 olsun diyen kulüp başkanı’ televizyona çıkıp, indirilmesi için açıklama yaptı. Farklı konuşan başkanlara telefonlar mı geldi, ne olduğu artık bunlara yakından bakmak lazım.

“TFF’DEN BİLGİ SIZDIRILIYOR”

TFF bilgi sızdırıyor. Onlara Fenerbahçe’nin rakamları veriliyor, Fenerbahçe şu kadar rakamların üstündedir deniyor. Bu kişiler, ‘Bizden haber yapmamızı istiyorlar’ diyorlar. Rakamları da yuvarlıyorlar, 85 Milyon TL diyorlar. Fenerbahçe’nin durumu basına sızdırılıyor, bu arkadaşlar bizden açıklama istiyor ve biz de böyle öğreniyoruz.

“3 TEMMUZ RUHUNU DİRİLTMELİYİZ”

Taraftara sesleniyorum, artık 3 Temmuz ruhunu diriltmeliyiz. Fenerbahçe’nin haklarının yendiği, Fenerbahçe’nin saldırı altında olduğu ortamda iş başa düşüyor. Kulübümüzü diri şekilde savunmalıyız. 3 Temmuz’da şampiyonluğu almaya çalışan örgüt vardı. Bugün o örgüt değil ama farklı aktörler, bizi şampiyon yapmamak üzerine, muhtemel şampiyonluğumuzu engellemek için çabalamaktadır !

MUSTAFA CENGİZ’E FLAŞ SÖZLER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe’nin adını ağzına almadan bazı atışlar yapıyor. Taraftara şirin gözükmek, koltuğu sağlamlaştırmak bir anlayış olabilir ama kısa süreli bir anlayış olur. Mustafa Cengiz ya bilgi sahibi değil, ya gözümüzün içine bakarak gerçekleri sapıtıyor. İnşallah bu yaşına gelmiş bir adam gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyordur.

“İNŞALLAH YALAN SÖYLEMİYORDUR!”

2011’deki Play-Off, 23 Ağustos’ta açıklandı, 25 Ağustos’ta fikstür çekildi, 9 Eylül’de ligler başladı. Neden bahsediyor? İnşallah bu yaşta adam kamuoyunun gözünün içine içine yalan söylemiyordur. Şeffaflıktan bahsediyor, bize hafif çaplı gönderme yapıyor, KAP’a bildiri yaptıklarını söylüyor. Biz de KAP’a bilgilendirme yapıyoruz.

MENAJERLİK ÜCRETİ MESAJI

Geçen sene Mart sonunda TFF bir liste yayımladı. Bu listede kulüplerin menajerlere ödediği paralar yer aldı. Fenerbahçe, 2,6 milyon euro menajerlik ücreti ödemiş. Bütün Süper Lig kulüpleri ise toplam 4,4 milyon euro ödemiş! En az ise Galatasaray yapmış; 10 bin euro! Mitroglou, Ömer Bayram, Luyindama, Nagatomo alınmış ama Galatasaray 10 bin euro ödemiş. Balıkesirspor bile 7 bin euro ödemiş. İstanbulspor 95 bin euro ödemiş. Galatasaray bu kadar oyuncu alıp 10 bin euro ödemiş ve bu şeffaf mı değil mi kamuoyuna bırakıyorum.

TRABZONSPOR İÇİN OLAY AÇIKLAMALAR

Trabzonspor sağ olsun Türkiye’de haklı rekabetin bekçisi konumunda; gün aşırı açıklama yapıyorlar. Sırtlarını devlete dayamışlar. Stadı devlet yapmış, olsun Türkiye’de birçok stadı devlet yapıyor. Ünal Karaman istifa etti, bizi ilgilendirmiyor ama zorla konunun içine çekiliyoruz. Koskoca bir şehrin belediye başkanı, bu karmaşayı Fenerbahçe’ye bağladı. Nereden aklına esti, Bu cinlik nereden? Bu nasıl saygısızlık?

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

O belediye başkanı 5. maddede bir Bakan’dan bahsediyor ve diyor ki ‘Bu bakan Trabzonspor’un içişlerine asla karışmadı ve öyle bir yardımcı oldu ki Trabzonspor iflastan kurtuldu. Yine bir milletvekili, bu tartışmayla ilgili tweetler atıyor ve ‘Bakan Bey’in, yardımlar yaptığı Trabzonspor’dan sadece başarı beklentisi olabilir’ diyor. Allah daha çok versin, gözümüz yok.

AHMET AĞAOĞLU’NA SORULAR

Ahmet Ağaoğlu’na soruyoruz, kimler sizden loca aldı, ne kadar verdi? Türkiye’de en pahalı localar bizimdir, gelin gelirleri karşılaştıralım. Trabzonsporlu olmayan ama devlet ile iş yaptığı için Trabzonspor’dan loca alan iş adamları var mı? Bunları biz söylemiyoruz, belediye başkanı, milletvekilleri söylüyor. Yeter artık! Türk sporunda barış olsun, gelin beraber olalım dilinden anlamıyorsunuz.

“ŞAMPİYONLUĞUMUZU ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Bir kez daha Fenerbahçe taraftarına seslenen Ali Koç “Şampiyonluğumuzu engellemeye çalışıyorlar. Kısır çekişmeleri bırakın, neyin ne olduğunu daha iyi anlayın. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş diye bir laf var, öyle bir dönemden geçiyoruz. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş.”

“FENERBAHÇE’DEN KORKUYORLAR”

Beşiktaş’ın faiz itirazını destekliyoruz diye bir kulüple birlikte yazı yazdık. Bu durum en az bizi ilgilendiriyor, ama rakibimizi desteklemek gerekiyorsa destekleriz. Fenerbahçe’den bu kadar mı korkuyorsunuz? Fenerbahçe yapsa yapsa bir ya da iki transfer yapabilir. O da kiralık olacak. TFF’nin limitleri olmasa bile zaten UEFA’nın limitleri var. Zaten gücümüz belli. Bu kadar mı Fenerbahçe’den korkuyorsunuz, topla, tüfekle saldırıyorsunuz. Medyanızla, siyasi destekle… Yazık ya.

“COMOLLI İLE DEVAM AMA…”

(Fenerbahçe Sportif direktör Comolli’nin Falette transferinin ardından Twitter hesabı açıp yaptığı açıklamalar) Comolli ile yola devam ediyoruz. Bence bu açıklaması yanlış, bunu açık açık söyledim. Gelecek, konuşacağız ve durumuna bakacağız. Özgür açıklamaya inanıyorum, bu kadar transfer yapmışız hesap açmamışsın da buraya mı kaldı?

“KEŞKE DİVAN’DA BULUŞSAYDIK”

(Zorlu Center’da TFF Başkanı ve MHK Başkanı ile yaptığı görüşeü) TFF ile devamlı toplantı yapıyoruz. Zorlu toplantısı ile harcama limitlerinin yüzde 40’a çıktığını söylüyorlar. Kudret falan yok, böyle bir başvurumuz yok. Keşke TFF ile görüşmeyi Divan Restoran’da yapsaydık da Divan’ın reklamını yapsaydık. Ahmet Zorlu’dan reklam parası isteyeceğim (Gülerek).

Editör: TE Bilisim