Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün ve hangi illerde sorusu bugünlerde merak ediliyor. Ramazan-ı Şerif’in son günlerine gelinirken bayram hazırlıklarına şimdiden başlayan vatandaşlar, bayramda sokağa çıkma yasağı açıklamalarını araştırıyor. Koronavirüs (Corona virus) tedbirleri kapsamında 10 Nisan 2020’den itibaren hafta sonları ve resmi tatil günleri uygulanmaya devam edilen kısıtlamanın bayram sonrasına kadar devam edeceği, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Ancak bayramda yasak kaç gün konusu belirtilmedi. 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta yasak uygulanacak mı, merak konusu oldu. Peki, Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak? Bayramda sokağa çıkma yasağı hangi illerde var? Konuyla ilgili detaylara haberin devamından erişebilrsiniz.

Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak?

24 Mayıs 2020 Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı, 26 Mayıs Salı günü sona erecek. Cumartesi Arefe günü başlayan tatil süreci de Ramazan Bayramı’nın 1., 2., ve 3. günleri olmak üzere 26 Mayıs Salı günü dek devam edecek. Bu durumda, hafta sonları ve resmi tatil günleri uygulanan yasak bayramda da uygulanacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki açıklamalarında sokağa çıkma yasağının bayram sonrasına kadar uygulanmaya devam edeceğini ifade etmişti. Buna göre Arefe ve bayramın 3 günü olmak üzere 4 gün sokağa çıkma yasağının olması beklenirken konuya dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Bayramda sokağa çıkma yasağı hangi illerde var?

Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta geçerli olacak mı veya hangi illerde geçerli olacak soruları henüz yanıt bulmadı. Konuyla ilgili son gelişmelere dirilispostasi.com sitemizde yer verilecektir.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, daha önce kendisine yöneltilen ‘Bayramda sokağa çıkma yasağı ihtimal dahilinde mi?’ sorusuna verdiği yanıtta, ‘İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki üç haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.’ ifadelerini kullanmıştı.

Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün ve sokağa çıkma yasağı hangi illerde sorularının, önümüzdeki günlerde resmî makamlarca yapılan değerlendirmelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim