Diriliş Postası Haber Müdürü Muhammed Şimşek/İstanbul

Değerlerimizle bağdaşmayan yaşantılarına ortak arayan ve tüm topluma bunu dayatmaya çalışan kirli odakların Müslüman Türkiye toplumuna karşı taarruzları son bulmuyor. Sosyal medya da zehir saçan gruplar, ahlaki yozlaşma için her yolu deniyor.

HAKK’IN KELAMINI SÖYLEDİ DİYE LİNÇ ETMEYE KALKTILAR

Hacı Bayram Camii’nde Cuma hutbesi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, rezil odakların hedefine oturdu. Cuma hutbesindeki “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti” kısmına kafayı takan sanal ortam zorbaları Başkan Erbaş’ı sosyal medyada linç etmeye kalktı. Sözde, İnsan Hakları Derneği (İHD), Prof. Dr. Erbaş hakkında pişkince suç duyurusunda bulundu. Allah’ın emir ve yasaklarını hutbe de dile getiren Başkan Erbaş’ın hedefe konulmasına sert tepki gösteren fazilet sahibi kesimler, peş peşe destek açıklaması yaptı. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk de pişkinliğe sessiz kalmadı. Şentürk, sosyal medya paylaşımında, “Ankara ve İzmir Baroları “Zina haramdır” ve “eşcinsellik sapkınlıktır” dedi diye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş‘a saldırıyorlar. Bu bölücü sapıklığa, bu saldırganlığa sessiz kalmayacağız. Az bile söylemiş daha çok, daha yüksek sesle söyleceğiz.” İfadelerini kullandı.

MANEVİ DEĞERLERE ÇİRKİN AŞAĞILAMA

Ankara Barosu, “sesi çağlar öncesinden gelen” diyerek Kur’an-ı Kerim’e hakaret edip toplumun milli ve manevi değerlerini aşağılayıcı bir dil kullanarak ve akıllara ziyan bir şekilde Ali Erbaş’ın nefret suçu işlediğini iddia ederek “Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir.” şeklinde skandal ifadeler kullandı.

CHP batılı yine sahiplendi

Ankara ve İzmir Barosu’yla paralel bir söylemde CHP Sözcüsü Faik Öztrak’dan geldi. Öztrak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “İslam eşcinselliği lanetliyor” hutbesine tepki gösterdi. Öztrak, Kuran-ı Kerim ayetlerinin kaynak alındığı o hutbeyi ‘nefret dili’ ve ‘düşmanlaştırıcı’ olarak nitelendirdi. Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullandığını ileri süren Öztrak, “Düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak ve toplumu bölmektir.” Dedi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Barosu’na kayıtlı avukat Ali Özkaya, İslam’ın eşcinsellerle ilgili hükmünü söylediği için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a saldıran Ankara Barosu’na sert çıkmıştı. Özkaya, sapkınların avukatlığına soyunan Ankara Barosu’na tepki göstererek “Avukat olarak kayıtlı olduğum Ankara Barosu; İslam’ın sesi çağlar üstüdür. Her daim diri ve güçlüdür, haramlarını/helallerini tartışmak sizin ne hakkınız ve ne de haddinizedir. Biz müslümanınız ve Allah’ın emri bizi bağlar. Kimse Müslümanlara hakaret edemez. #AliErbasyanlızdeğildir” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlattı.

“FAŞİST REFLEKSİN TEZAHÜRÜ”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde naklettiği dini hükümler nedeniyle Ankara Barosu’nun “haddi zorlayan” açıklamasını esefle karşıladığını belirtti. Ali Erbaş üzerinden mütedeyyin kesimleri hedef alan açıklamayı “ faşist refleks olarak” nitelendiren Bakan Gül, “Böylesi tek tipçi, ötekileştirici, tahakkümcü yaklaşımlar, herhangi bir hukuki dayanaktan yoksundur. İçinde bulunduğumuz salgın günlerinden, tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir dayanışma ruhu sayesinde en az kayıpla çıkmaya hazırlanan ülkemizde, modası geçmiş, katı pozitivist anlayışın halkımız nezdinde bir karşılığının olmadığı açıktır. İtibarını yükseltmek için başkalarının itibarına saldıranların karşısında Anayasamız, milli değerlerimiz ve demokrasimiz bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara Barosunun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’a yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın şahsına ve özellikle onun şahsı bahane edilerek İslam’a yapılmaya çalışılan saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayan Şentop, hukuk adına konuştuğunu iddia edenlerin, liyakat ve samimiyetten yoksunlukları apaçık ortadadır. Eleştiri hakkı hiç kimseye hiçbir zaman milletimizin inandığı değerleri kendi sığ zaviyesinden bile olsa tahfif ve tahkir etme hakkı vermez. Çağları aşan hakikatlere ve değerlere sahip olmakla daima iftihar ederiz.” ifadelerini kullandı.

“TERBİYESİZCE BİR AÇIKLAMA”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’dan yaptığı açıklamada, İslami değerleri dile getirdiği için “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Ankara Barosunun yaptığı faşist açıklamanın “tam bir terbiyesizlik olduğunu” belirtti. “Faşizmin en küstah ve terbiyesiz hallerinden birinin bir baro adına yapılan açıklamada görülmesi ibretliktir” ifadelerini kullanan Çelik, insanların inandıkları değer sistemine göre konuşmasının en doğal hakkı olduğunu vurguladı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kur’an-ı Kerim dinimizin kitabıdır ve onun mukaddes öğretisinde muhatap insandır. Yaratıcımızın nazarında insan, ‘eşref-i mahlukat’tır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim