HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın “Artık kapalı kapılar ardında ittifak yok” çıkışıyla resti karşısındra Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ilk geri adım geldi.

HUKUKSUZLUKMUŞ!

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, teröristleri öven ve cenazesine giden HDP’li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları’nın vekilliğinin düşürülmesini eleştirdi. HDP’ye göz kırpan CHP lideri, “Bu yapılan hukuksuzluktur” dedi.

Mahkeme kararlarını sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Diğer iki milletvekillerinin dosyalarının içeriğini bilmiyorum. Ama yapılan, o iki milletvekiline, HDP’li vekile yapılan haksızdır ve hukuksuzdur. Anayasa’ya aykırıdır” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan HDP’li Güven ve Farisoğulları cezaevine gönderildi

Gündem

Habere Git

TERÖRİSTLERE “GERİLLA” DEMİŞTİ

Diyarbakır’da yaptığı konuşmada Güven, “Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katılım da olacak, çatışma da olacak, savaş da olacak” ifadelerini kullandı.

EREN BÜLBÜL’ÜN KATİLLERİNİN CENAZESİNE GİTTİLER

HDP’li Musa Farisoğulları, bir başka HDP’li vekil Remziye Tosun ile birlikte, 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden kırmızı listede aranan PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesine katıldı.

KCK ANA DAVASINDA YARGILANDILAR

Farisoğlu ve Güven kamuoyunda “KCK ana davası” olarak bilinen davada yargılanmış ve ceza almıştı. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık yedi yılda tamamlanan davada. yargılanan 154 sanıktan 111 sanık hakkında çeşitli oranlarda hapis cezası, 43 sanık hakkında ise beraat kararı verilmişti. HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları burada ‘Terör örgütü üyeliği’ nedeniyle ceza almıştı. Güven’e 6 yıl 3 ay, Farisoğulları’na da 9 yıl hapis cezası verilmişti. Cezalar, Yargıtay 16. Ceza Dairesince onanmıştı.

Editör: TE Bilisim