Bugün sofralarında yer vermek için kolay yemek tarifleri arayışında olanların sofralarını şenlendirecek muhteşem bir lezzet; Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi!.. Akşama ne pişirsem diye düşünenler için lezzetli mi lezzetli hem besleyici hem de yapımı yormayan severek tüketeceğiniz Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi yapılışının detayları haberimizin içeriğinde yer alıyor. İşte, Bugün ne pişirsem? Akşama ne pişirsem diyenlere günün kolay yemek önerileri (10 Haziran 2020 Çarşamba); Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi‘nin malzeme listesi, yapılışı ve püf noktaları!..

Bugün akşama ne pişirsem; Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi!

1,5 saatte hazırlanabilecek 6 kişilik Güveçte Sebzeli Köfte Tarifi için gerekli malzemeler;

Köfte için gerekli Malzemeler;

500 gr. orta yağlı kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

Yarım su bardağı ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

Zerdeçal

Kimyon

Sebzeler için gerekli olan Malzemeler;

4 adet kuru soğan

10 adet çeri domates

5 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Sosu için gereken Malzemeler;

Yarım su bardağı domates püresi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

1 tutam toz şeker

Yarım çay bardağı su

Güveçte Sebzeli Köfte nasıl yapılır?

Güveçte Sebzeli Köfte Tarifini hazırlarken öncelikle bir karıştırma kabında kıyma, soğan, ekmek kırıntısı, tuz, pulbiber, zerdeçal, kimyon ve karabiberi iyice yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar kopartın ve yuvarlayın.

Sebzeler için; Soğanlarınızı piyazlık olacak şekilde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın. Üzerine ikiye böldüğünüz çeri domates, ince doğradığınız sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip güzelce harmanlayın. Soğanların yarısını kare güvecinizin dibine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Kalan soğanlı karışımı da köftelerin aralarına yerleştirin.

Birleştirmek aşaması; Ayrı bir karıştırma kabında domates püresi, zeytinyağı ve suyu karıştırın. Hazırladığınız sosu köftelerinizin üzerine gezdirin. Güvecinizin üzerini önce bir fırın kağıdı ardından folyoyla kapatın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.

Piştikten sonra birkaç dakika da üzerini açıp fırında bekleterek hem nar gibi kızarmasını, hem de lezzetine lezzet katmasını sağlayabilirsiniz.

Bir süre dinlendirdikten sonra güveçte sebzeli köfte yemeğinizi servis edebilirsiniz…

Afiyet olsun!..

Ayrıca sofralarınızda yer vermek isteyeceğiniz birbirinden lezzetli tarifler için Yemek Tarifleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim