Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kovid-19 salgınıyla mücadelede etkin rol oynayan yurtlarla ilgili bakanlık merkez binada açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu, açıklamalarında şu cümlelere yer verdi;

Koronavirüs Bilim Kurulu bir kez daha toplanıyor! Bakan Koca akşam kameraların karşısında

Sağlık

Habere Git

Karantina süreci için Türkiye genelinde sahip olduğumuz kapasitenin yalnızca yüzde 13’ünü kullandık. Yurt altyapımızın ne kadar devasa olduğunu, yapılan yatırımlarla gelinen noktanın ne denli kapsayıcı olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Bugüne kadar 76 ilimizdeki 177 yurdumuzda, dünyanın 97 farklı ülkesinden gelen toplamda 77 bin 441 vatandaşımıza ev sahipliği yaptık. Bu rakamın içerisinde bin 183 askerimiz de bulunuyor. Öte yandan yurtlarımız, yoğun mesailerde, üstün bir fedakarlık örneği göstererek emek veren, bu süreçte evlerine gitmeyi tercih etmeyen sağlık çalışanlarımız için de tahsis edildi. 56 ilimizde bulunan 113 öğrenci yurdumuzda 6 bin 305 sağlık çalışanımızı misafir ettik. Yine Adalet Bakanlığımızın 3 binden fazla personelini de misafir ettik. 20 ilimizde 6 bin 956 oda kapasiteli 29 yurdumuzu da ihtiyaç halinde Sosyal İzolasyon ve Gözlem Merkezi olarak kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. Buralarda da toplamda binden fazla vatandaşımız misafir oldu.”

YURTLARDAKİ VATANDAŞLAR ADINA FİDAN DİKİLDİ 

Yurtlarda ağırlanan vatandaşlar için fidan dikim çalışması başlattıklarını söyleyen Kasapoğlu, şu ana kadar 45 bine yakın fidanın toprakla buluştuğunu belirtti.

Bakan Kasapoğlu, kademeli olarak normalleşme sürecinin başladığını hatırlatarak, “(Yurtlarda) Karantina uygulaması sona erdi. Şimdi de yurtlarımızı, asıl sahipleri gençlerimiz için tekrar hazırlamaya başladık. Yurtlarımız görevlerini tamamladı ve 700 bine yakın kıymetli gençlerimiz için dezenfekte edilmeye, temizlenmeye ve hazırlanmaya başlandı. Bu süreçte bütün vatandaşlarımıza yurtlarını ve odalarını fedakarca tahsis eden öğrencilerimiz en büyük teşekkürü hak ediyorlar. Verdikleri emanetleri, çok kısa bir süre içerisinde asıl sahiplerine, değerli öğrencilerimize iade edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim