Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? Altın uzman yorumları neler söylüyor? 1 Eylül 2020 tarihi itibariyle yatırımcılar ve ekonomistler bu sorulara cevap bulmaya ve piyasaların yeni seyrinin ne olacağını kestirmeye çalışıyor.

Dünya, koronavirüs salgınında ikinci dalga ile mücadele ederken salgına bağlı olarak artan risk iştahı piyasaları altüst ederken, özellikle güvenli liman olan altın yüksek talep sonrası rekor üstüne rekorlar kırmıştı.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Karadeniz’de büyük çaplı doğal gaz rezervi bulduğunu duyurmasının ardından altındaki yükseliş yerini düşüş eğilimine bırakmış ancak sonrasında piyasalarda dalgalı bir seyir hakim olmuştu.

Dolar kaç TL? Dolar düşer mi yükselir mi? 1 Eylül 2020 Dolar uzman yorumları

İktisat

Habere Git

ALTIN FİYATLARI GEÇEN HAFTA NE KADARDI?

İstanbul Kapalıçarşı’da, dün kapanışta çeyrek altın 755,00 lira, Cumhuriyet altını 3.092,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,02 yükselişle 466,20 liradan işlem gördü.

Peki bugün durum ne olur? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 1 Eylül altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları.

1 EYLÜL 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 468 lira

Satış: 472 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 759 lira

Satış: 774 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.518 lira

Satış: 1.549 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 3.123 lira

Satış: 3.155 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Gram altın Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareket ve ons altındaki yükselişin etkisinde 470 TL seviyesine doğru yöneilim gösterdi. Ons altındaki yükseliş ivmesi azalmış olsa da FED’in gevşek para politikasını devam ettireceğine işaret etmesi bu yükselişihn devamına işaret ediyor.

Teknik açıdan gram altın, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde. Bununla birlikte kısa vadeli direnç seviyeleri 471 ve 483’te, destek seviyeleri ise 460 ve 448’de görülüyor.

Editör: TE Bilisim