Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Yol yasağı ne zaman bitecek? gibi sorunların cevabı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Alınan tedbirlerin ardından Türkiye’de vaka sayıları günden güne düşerken 30 Mart’tan bu yana ilk kez, günlük vaka sayısı binin altına düşmüştü. Özellikle köylerine özlem duyan veya tatile çıkmak isteyen vatandaşlar şehirler arası yasağın ne zaman kalkacağını öğrenmek istiyor. Peki Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman kalkacak? Yol yasağı ne zaman bitecek? Şehirler arası kısıtlamaların bayram sonrasında yavaş yavaş kaldırılması bekleniyor. Detaylar haberimizde…

Bakanlıktan ’65 yaş ve üzeri’ vatandaşlar için genelge

Gündem

Habere Git

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK? YOL YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında “15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır.” sözlerine yer verdi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Normallleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceğiz. Son 2 ayda yaklaşık 10 milyon vatandaşımıza 11,5 milyar lira karşılıksız nakit desteği vererek bu zor günlerde milletimizin yanında olduğumuzu gösterdik. 24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir.

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bu hafta çarşamba ve cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecek. Yeni eğitim-öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Cemaatle namazı yine kurallar içinde ifa edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim