Fas’ın İsrail ile normalleşme kararı alması 200’ü aşkın Faslı aydın tarafından imzalanan bildirge ile kınandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rabat yönetiminin Tel Aviv ile ilişkileri normalleştirme kararı almasına tepkiler sürüyor.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreter Yardımcı Naziha Amarij, aynı birliğe üye olan Muhammed Rafi ile Muasır ve Alternatif Partisi Genel Sekreteri Mustafa Mutasim’in de aralarında bulunduğu 200’ü aşkın aydın işgalci İsrail ile ilişkilerin normalleştirmesini kınayan bildirgeyi imzaladı.

BİLDİRGEDE FİLİSTİN HASSASİYETİ: EMANETTİR

Bildirgede, “Filistin meselesi, zafere ulaşılana kadar asla bırakılmayacak bir emanettir.” vurgusu öne çıkarken, “normalleşmenin günah olduğu” yorumu yapıldı.

FAS YÖNETİMİNİN SİYONİSTLERLE “NORMALLEŞME” ÇABASI

Fas, geçtiğimiz hafta perşembe günü yayımlanan kraliyet açıklamasıyla, İsrail ile ilişkilerin “mümkün olan en kısa süre içerisinde” normalleşeceğini duyurmuştu.

Açıklamada, normalleşmenin Fas’ın Filistin davasındaki duruşunu değiştirmeyeceği de öne sürülmüştü.

Yaşanan yeni bir gelişmeye göre ise Fas, İsrail’le ilişkilerin ve uçak seferlerinin yeniden gerçekleştirilmesi için gerekli prosedürlerin başlatıldığını duyurmuştu.

Fas ve İsrail ilişkileri, 1993 yılındaki “Oslo” barış süreciyle beraber düşük düzeyde başlamıştı, ancak Rabat, 2002 yılında patlak veren 2’nci İntifada ile beraber ilişkilerini dondurmuştu.

Fas, Mağrip bölgesinde İsrail ile diplomatik ilişkilerini sürdüren tek devlet durumunda. Moritanya 2010’da İsrail ile ilişkilerini kesmişti.

‘İsrail ile normalleşmeyle oluşmaya başlayan “ablukayı” kıralım’

Dünya

Habere Git

Kuveytliler’den normalleşmeye karşı kampanya: Mescid-i Aksa evinizden ne kadar uzak?

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim